Bergwijn is het niet eens met Jeroen Stekelenburg: "Nee"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 november 2022 – Steven Bergwijn beleefde een uitstekende seizoensstart, maar slaagde er in de weken voorafgaand aan het WK in Qatar niet in om aan de malaise bij Ajax te ontsnappen. De aanvaller blijft bij Oranje desondanks het vertrouwen genieten van Louis van Gaal. Volgens Bergwijn zelf is het 'magische' er nog steeds.

Bergwijn is het niet eens met Jeroen Stekelenburg: "Nee"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Na weken-, zo niet maandenlange onderhandelingen tussen Ajax en Tottenham Hotspur was zijn terugkeer begin juli eindelijk rond. De Amsterdammers telden een recordbedrag neer voor de komst van Bergwijn, die ondanks een spectaculaire start niet was geslaagd in de Premier League. Bij Ajax hoopte hij de draad weer op te pakken en zich in de WK-selectie van het Nederlands elftal te spelen. Dat laatste is uiteindelijk gelukt, al verkeerde hij in de laatste weken zeker niet in beste vorm.

Bergwijn zelf kijkt daar echter anders naar. "Ik zit lekker in mijn vel. Het gaat wel lekker eigenlijk", werd de aanvaller van Ajax en Oranje woensdagmiddag tijdens een persmoment geciteerd door de NOS. Verslaggever Jeroen Stekelenburg vroeg Bergwijn vervolgens of hij ook van mening is dat het 'magische' er de laatste tijd een beetje bij hem af is. "Nee", reageerde Bergwijn stellig. De rechtspoot slaagde er maandag tegen Senegal niet in het verschil te maken, al denkt hij dat de buitenwereld er een beetje te makkelijk over dacht. "Het moet inderdaad beter, maar jullie denken dat Senegal er niks van kan en wij er met 5-0 overheen moesten."

Lees ook: Gracenote deelt op basis van data gunstige route Oranje richting finale

Memphis
Senegal moest het weliswaar doen zonder sterspeler Sadio Mané, maar dat wil volgens Bergwijn niet zeggen dat er helemaal geen kwaliteit op het veld stond. "Als je kijkt naar de topcompetities waarin de Senegalezen spelen, dan vind ik dat we het goed hebben gedaan. Maar voetballend kan het zeker beter." Vrijdag krijgt Bergwijn een nieuwe kans om zichzelf te bewijzen. Dan neemt Oranje het op tegen Ecuador. De grote vraag is toch vooral hoeveel minuten Memphis Depay krijgt. "Met Memphis voorin heb je meer wisselingen. Memphis kan in de bal komen, maar ook diep gaan. Het is een andere speler, maar dat maakt op zich niet uit", aldus Bergwijn.

De kans dat Memphis vrijdag tegen Ecuador aan de aftrap verschijnt, is overigens niet heel groot. Van Gaal wil zijn sterspeler rustig brengen en het ligt daarom in de lijn der verwachting dat de aanvaller ook in de tweede wedstrijd genoegen moet nemen met een invalbeurt. Of Bergwijn in dat geval wederom een duo zal gaan vormen met Vincent Janssen, valt nog te bezien. Janssen maakte tegen Senegal weinig indruk als vervanger van Memphis.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd