Waarom De Bruyne en Alderweireld met elkaar in discussie gingen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 november 2022 – Van harte ging het weliswaar niet, maar dankzij de 1-0 overwinning op Canada heeft België de eerste drie punten van dit WK binnen. Het zal in de komende wedstrijden echter een stuk beter moeten bij de Rode Duivels, willen zij in Qatar een serieuze rol van betekenis spelen. Het slechte optreden tegen Canada zorgde voor onderlinge frustraties. Zo kreeg Kevin de Bruyne het aan de stok met Toby Alderweireld.

Waarom De Bruyne en Alderweireld met elkaar in discussie gingen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Bruyne weet zich bij zijn club Manchester City omgringd door topspelers, maar bij de nationale ploeg moet het eigenlijk allemaal van hem komen. Ook tegen Canada werd hij nadrukkelijk gezocht door zijn ploegmaten, maar België speelde veel te slordig om zijn vedette in stelling te kunnen brengen. "Het was niet goed. Ik vond dat we in de eerste helft een foute manier van opbouwen hadden. We vonden de ruimte niet terwijl die er wel degelijk was", zei De Bruyne na afloop voor de camera's van Sporza. "Dat hebben we tijdens de rust besproken, waarna het iets beter was. Al was het als ploeg nog altijd niet goed genoeg."

De Canadezen raasden over het veld en gaven België weinig tot geen tijd aan de bal. De Rode Duivels wisten zich slechts bij vlagen onder de Canadese druk uit te spelen. "Dat was ook waar mijn discussie met Alderweireld over ging", verklaart De Bruyne. "Ik denk dat er meer ruimte lag dan er gezien werd en vond dat we te veel de lange bal zochten, terwijl er wel ruimte lag om erdoor te komen. Maar goed, wat discussie over de manier van spelen is geen probleem." Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat de ploeg van bondscoach Roberto Martínez in de volgende wedstrijd tegen Marokko een stuk beter voor de dag moet komen. "We weten wel wat er moet veranderen. (…) We waren niet goed genoeg, maar de vechtlust zat wel goed", was De Bruyne over in ieder geval één aspect positief.

Lees ook: Belgische minister wijst FIFA-baas op OneLove-band

"Dat is iets wat we altijd gehad hebben, maar ook een minimumvereiste. Als het niet loopt, kan je zo nog altijd winnen. We moeten hieruit leren en ook realistisch zijn. Het moet beter, inclusief ikzelf", besloot de middenvelder. Dankzij de nipte overwinning op Canada gaat België in ieder geval aan kop in groep F. De voorsprong op Kroatië en Marokko bedraagt twee punten. Zij hielden elkaar eerder op de dag op een doelpuntloos gelijkspel. België komt zondag weer in actie.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd