ADO Den Haag ontslaat Dirk Kuyt vanwege slechte resultaten

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 november 2022 – Dirk Kuyt is donderdag ontslagen als trainer van ADO Den Haag. De voormalig international werd deze zomer aangesteld om de club naar de Eredivisie te leiden, maar slaagde daar in de eerste seizoenshelft niet in. Daardoor is er intern besloten om niet door te gaan met de oefenmeester, die mede door de slechte resultaten al even onder vuur lag.

 ADO Den Haag ontslaat Dirk Kuyt vanwege slechte resultaten

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdagochtend althans en werd snel daarna ook door De Telegraaf en Voetbal International bevestigd. Kuyt was pas slechts 176 dagen actief als hoofdtrainer in het betaalde voetbal, maar kreeg de boel niet op de rit. Vanaf de eerste minuut was het al kommer en kwel, want in de eerste wedstrijd stond het halverwege 4-0 achter en de eerste drie duels werden verloren met negen tegendoelpunten. Het was destijds de slechtste seizoensstart ooit en daarmee leek het lot van Kuyt al beslecht.

Hoewel de sportieve resultaten wel enige verbetering kenden, bleef het onrustig bij ADO Den Haag de laatste weken. Technisch manager Daryl Janmaat besloot om op te stappen en sterkhouders Thomas Verheydt en Ricardo Kishna willen vertrekken bij de club. Ook bleef de rol van Giovanni Franken onduidelijk: de interim-coach van vorig seizoen genoot steun van een deel van de ADO-selectie, maar Kuyt wilde hem niet bij de technische staf halen. Ondanks dat het vertrouwen recent nog in Kuyt werd uitgesproken, is hij dus de laan uitgestuurd. 

Lees terug: Kuyt haalt opgelucht adem: ADO Den Haag 'in principe' door met hem

Resultaten ADO Den Haag
Voor ADO Den Haag is de korte WK-break die er ook in de Eerste Divisie is, reden om van de coach af te komen en de tijd te krijgen om iets nieuws op te bouwen. Met de zeventiende plaats en zestien punten uit zestien wedstrijden wordt het moeilijk om de play-offs nog te halen. Anderzijds is het verschil met nummer tien Jong Ajax nog wel klein (vijf punten). Hoewel de club aangaf met een statement te komen, bleef het tot dusver helemaal stil in de Hofstad. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd