Vaste nieuwe positie voor Gakpo? "Met de bondscoach besproken"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 november 2022 – Cody Gakpo is het WK zeer goed begonnen. Met zijn belangrijke treffer leidde hij de 0-2 zege in de openingswedstrijd tegen Senegal in. Dat deed hij bovendien vanaf een voor hem eigenlijk onbekende positie, als nummer tien.

Vaste nieuwe positie voor Gakpo? "Met de bondscoach besproken"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Oranje speelt nu eenmaal zonder buitenspelers. Ik moest me aanpassen, dat heb ik met de bondscoach besproken", vertelde Gakpo daarover aan het Algemeen Dagblad. "Hij heeft me zijn visie uitgelegd en die probeer ik nu zo goed mogelijk uit te voeren. De tienpositie is iets heel anders, het was gewoon wennen. Nu weet ik wat er van mij verwacht wordt."

Of dit in de toekomst misschien wel zijn vaste positie kan worden? "Dat zou zeker kunnen, maar dan moet ik me blijven ontwikkelen en verbeteren. Ik heb in deze rol veel vrijheid, de bondscoach eist van mij dat ik tussen de linies vrij kom. En als een van de spitsen in de bal komt, moet ik de ruimte vinden om eroverheen te gaan. Dat is een kwestie van het afstemmen van de looplijnen. Dat was best lastig, omdat ik altijd aan de linkerflank speel met heel andere looplijnen. Maar ik werk er hard aan."

Grote wedstrijden
Gakpo maakt ook bij PSV een uitstekend seizoen door en wordt geregeld gelinkt aan de Premier League. Toch klinkt ook nog vaak de kritiek dat hij in grote wedstrijden vaker moet opstaan. "Dat komt er nu eenmaal bij kijken", reageert hij nuchter op die kritiek. "Mensen verwachten steeds meer, zeker als je ook nog in het Nederlands elftal speelt. Ik probeer daar zo min mogelijk mee bezig te zijn. Als het even minder gaat, weet je dat er meteen kritiek komt. Dat hoort erbij, het is ook een onderdeel van ons vak."

Lees ook: Vermoedelijke basiself Oranje: Van Gaal kiest twee nieuwe namen

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd