Messi wijst Argentinië de weg en blijft dromen van uniek afscheid

26 november 2022, 22:03   Bijgewerkt: 26 november 2022, 22:09

Argentinië heeft zaterdagavond een cruciale overwinning geboekt op het WK in Qatar. De ploeg van aanvoerder Lionel Messi bleek in een hard duel met 2-0 sterk voor rivaal Mexico. Daarmee ligt de strijd in groep C van het wereldkampioenschap. Messi was met de openingstreffer van groot belang voor zijn land.

De WK-titel is het enige wat Lionel Messi nog mist in zijn enorme prijzenkast. De Argentijn speelde tegen Mexico zijn 998e officiële wedstrijd. Het was niet de beste van zijn kant, maar hij was met zijn treffer weer van onschatbare waarde voor La Albicileste. Invaller Enzo Fernández gooide de wedstrijd vlak voor het verstrijken van de officiele speeltijd in het slot. 

De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni had zijn opstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen de Saoedi's op liefst vijf plaatsen gewijzigd. Christian Romero, Nicolás Tagliafico, Nahuel Molina, Leandro Paredes en Alejandro 'Papu' Gomez begonnen op de bank en werden vervangen door Lisandro Martínez, Guido Rodriguez, Marcos Acuna, Alexis Mac Allister, en Gonzalo Montiel. In de laatste lijn voor keeper Emiliano Martinez behield zo alleen Nicolás Otamendi zijn basisplaats. Mexico kende ook een aantal wijzigingen ten opzichte van de 0-0 tegen Polen in de eerste wedstrijd. Zo begonnen onder meer de Ajacieden Jorge Sánchez en Edson Álvarez op de bank en startte Andrés Guardado als aanvoerder de wedstrijd. De oud PSV-er werd voor de pauze al vervangen door huidig PSV-speler Érick Gutiérrez.  

In de laatste groepswedstrijd neemt Argentinië het op tegen Polen dat de groep met vier punten aanvoert. Argentinië en Saoedi-Arabië hebben drie punten. Mexico heeft één punt en zal van Saoedi-Arabië moeten winnen om nog kans te houden op de achtste finale. Argentinië zal niet van Polen mogen verliezen, dan is uitschakeling alsnog een feit.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen