Messi wijst Argentinië de weg en blijft dromen van uniek afscheid

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 november 2022 – Argentinië heeft zaterdagavond een cruciale overwinning geboekt op het WK in Qatar. De ploeg van aanvoerder Lionel Messi bleek in een hard duel met 2-0 sterk voor rivaal Mexico. Daarmee ligt de strijd in groep C van het wereldkampioenschap. Messi was met de openingstreffer van groot belang voor zijn land.

Messi wijst Argentinië de weg en blijft dromen van uniek afscheid

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De WK-titel is het enige wat Lionel Messi nog mist in zijn enorme prijzenkast. De Argentijn speelde tegen Mexico zijn 998e officiële wedstrijd. Het was niet de beste van zijn kant, maar hij was met zijn treffer weer van onschatbare waarde voor La Albicileste. Invaller Enzo Fernández gooide de wedstrijd vlak voor het verstrijken van de officiele speeltijd in het slot. 

Bij Argentinië was de nederlaag tegen Saoedi-Arabie snoeihard aangekomen. De 1-2 zeperd werd de grootste verrassing ooit op een WK genoemd. Op de wedstrijd tegen Mexico stond dan ook hoogspanning. Winst was eigenlijk noodzakelijk, maar omdat Polen eerder op de dag wel van Saoedi-Arabie won (2-0) zou een gelijkspel de Argentijnen ook nog in het toernooi houden.

De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni had zijn opstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen de Saoedi's op liefst vijf plaatsen gewijzigd. Christian Romero, Nicolás Tagliafico, Nahuel Molina, Leandro Paredes en Alejandro 'Papu' Gomez begonnen op de bank en werden vervangen door Lisandro Martínez, Guido Rodriguez, Marcos Acuna, Alexis Mac Allister, en Gonzalo Montiel. In de laatste lijn voor keeper Emiliano Martinez behield zo alleen Nicolás Otamendi zijn basisplaats. Mexico kende ook een aantal wijzigingen ten opzichte van de 0-0 tegen Polen in de eerste wedstrijd. Zo begonnen onder meer de Ajacieden Jorge Sánchez en Edson Álvarez op de bank en startte Andrés Guardado als aanvoerder de wedstrijd. De oud PSV-er werd voor de pauze al vervangen door huidig PSV-speler Érick Gutiérrez.  

De wedstrijd was er één van veel strijd. Argentinië speelde verre van goed, het was onnauwkeurig in de passing en had moeite om de felle Mexicanen van het lijf te houden. Aan niets was te merken dat winst eigenlijk noodzakelijk was. In de tweede helft speelde Argentinië wel met meer bravoure. Het hanteerde een hoger tempo. Messi zelf brak de wedstrijd met zijn achtste doelpunt op een WK open. Daarmee komt hij naast Diego Armando Maradona en staat nog twee treffers achter Gabriel Batistuta. Argentinië had daarmee zijn gewenste voorsprong. Mexico, dat de laatste WK's een abonnement heeft op de achtste finale waarin het overigens steevast wordt uitgeschakeld, was niet bij machte om iets terug te doen. Met een fraaie treffer gooide invaller Enzo Fernández de wedstrijd in het slot: 2-0. 

In de laatste groepswedstrijd neemt Argentinië het op tegen Polen dat de groep met vier punten aanvoert. Argentinië en Saoedi-Arabië hebben drie punten. Mexico heeft één punt en zal van Saoedi-Arabië moeten winnen om nog kans te houden op de achtste finale. Argentinië zal niet van Polen mogen verliezen, dan is uitschakeling alsnog een feit.

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd