'Wijnaldum moet nog geduld hebben en mist topduels Roma'

26 november 2022, 23:05

Georginio Wijnaldum hoeft voorlopig nog niet te rekenen op zijn rentree in het shirt van AS Roma. De middenvelder herstelt momenteel van een scheenbeenblessure en is naar verluidt nog wel even uit de roulatie. Roma is voorzichtig met de routinier en verwacht hem pas in februari terug.

Wijnaldum (32) raakte vroeg in het seizoen geblesseerd op de training. De 86-voudig international van Oranje moest al snel een streep zetten door het WK in Qatar en is nog niet fit als Roma in januari het seizoen hervat. Dat meldt het Italiaanse medium Il Messaggero over de situatie van Wijnaldum. Hij mist in de eerste maand van het nieuwe jaar onder meer de toppers tegen AC Milan, Fiorentina en Napoli.

Lees ook: Wijnaldum: "Ben blij dat Koeman bondscoach van Oranje wordt"

Het is de bedoeling dat Wijnaldum in februari weer voorzichtig zijn gezicht laat zien bij de wedstrijdselectie van trainer José Mourinho. In die maand staat voor Roma ook de volgende ronde van de Europa League op het programma. In de tussenronde van dat toernooi is RB Salzburg de tegenstander van de Romeinen. Roma is bezig aan een teleurstellend seizoen in de Serie A en bezet na vijftien duels de zevende plek.

Wijnaldum wil zich laten zien aan Koeman

Het is de vraag of Wijnaldum, als hij fit was geweest, bij de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal zou hebben gezeten. De oefenmeester liet de ex-speler van Feyenoord, PSV, Newcastle United en Liverpool buiten de selectie omdat hij bij Paris Saint-Germain amper aan spelen toekwam. Na het WK neemt Ronald Koeman het stokje weer over van Van Gaal. Dan hoopt Wijnaldum zich weer te kunnen laten zien.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen