Van Dijk heeft spijt van zijn reactie na tirade van Van Basten

27 november 2022, 11:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Virgil van Dijk (31) heeft spijt van zijn reactie aan het adres van Marco van Basten. De aanvoerder van het Nederlands elftal besloot om direct te reageren op de kritiek van de voormalig bondscoach na het duel met Ecuador, maar had dat niet moeten doen, zo weet hij inmiddels. "Ik had er niets eens iets over moeten zeggen", erkende de captain.

Dat vertelde hij tegenover de NOS. "Ik ga er goed mee om", zei hij over de kritiek die hij kreeg. Toch stak hij de hand in eigen boezem. "Ik weet hoe het werkt in de wereld." Hij had niet moeten reageren op de woorden van Van Basten. "Ik heb alleen maar respect voor de voetballer Marco van Basten en wat hij heeft bereikt en dat zal altijd zo blijven", zei de verdediger.

"Maar ik ben ook maar een mens. Ik had er niets over moeten zeggen. Nu wordt het veel groter gemaakt dan zou moeten", zei Van Dijk. "We hebben als team geen goede pot gespeeld. Ik ben de aanvoerder en de jongen die wat meer in de picture staat hier. Dat is nou eenmaal zo. De verwachtingen zijn hoog, maar kritiek hoort erbij", wist hij ook.

Lees ook: Van Dijk geprikkeld na kritiek: "Van Basten is nooit positief"

Toch kan hij zich nog steeds niet helemaal vinden in de kritiek. "Het is heel makkelijk om meningen te geven zonder dat je weet wat de tactische bedoeling is bij een wedstrijd. Natuurlijk moet het op sommige wedstrijden beter, dat is elke wedstrijd zo." Over zijn eigen rol is hij ook duidelijk: "Ik probeer zo goed mogelijk in te vullen wat de bondscoach va mij vraagt. Dat doe ik met alle plezier en passie, dat zal niet veranderen. Maar ik vond het pijnlijk dat hij aan mijn aanvoerderschap twijfelde. Maar ik had er niet op moeten reageren. Mensen hebben altijd wel iets te vertellen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen