Geslachtofferde PSV-directeur John de Jong legt Gakpo-soap uit

27 november 2022, 12:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

John de Jong heeft bij de NOS gereageerd op de soap van Cody Gakpo zijn – uitblijvende – transfer van deze zomer. De voormalig technisch directeur van PSV schoof aan bij de voorbeschouwing op Japan – Costa Rica en wilde het kort hebben over de vleugelspeler van Oranje, die goed in vorm is dit WK.

"Cody heeft lang op de transfer naar Manchester United gewacht. Die leek er ook te gaan komen, maar een week voor het einde van de transferwindow ging dat niet door. Toen had hij op het einde van de transferperiode nog twee opties, maar je weet nooit hoe dat gaat", aldus De Jong over het besluit dat de Eindhovenaren namen. De Raad van Commissarissen had hem willen verkopen, maar de aanvaller wilde zelf ook niet meer vertrekken. "Ik denk dat het voor hem echt beter is dat hij gebleven is."

De andere twee opties die Gakpo had, zouden Bournemouth en Leeds zijn, maar daar had hij geen zin in. Misschien was dat ook wel de beste keuze voor de vleugelspits, die zichzelf nu extra in de kijker speelt op het WK. Analist Leonne Stentler kan daar wel van genieten. "Als ik in de schoenen van John zou staan, zou ik toch even grijnzen", vertelt de oud-international lachend. Met elke WK-goal, de teller staat al op twee, neemt de waarde van de buitenspeler namelijk toe. 

Lees ook'PSV kan cashen met Gakpo: gesprekken met vier topclubs gepland'

De Jong is na een vertrouwensbreuk met PSV weggegaan bij de club, mede omdat hij voor een transfer van Gakpo naar Engeland ging liggen. Volgens verschillende Engelse media is er nu al een principeakkoord voor een transfer naar de Premier League voor deze zomer, Manchester Evening News en Football Insider schrijven allebei dat de vleugelspeler dichtbij een overstap is naar Old Trafford.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen