Onana reageert voor het eerst sinds exit bij Kameroen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 november 2022 – André Onana heeft voor het eerst gereageerd sinds hij uit de selectie is gezet bij het nationale elftal van Kameroen. De 26-jarige doelman, die in het verleden meerdere seizoen uitkwam voor Ajax, moest het WK in Qatar verlaten na onenigheid met bondscoach Rigobert Song. Onana bedankt in een statement vooral de fans van Kameroen en geeft aan dat het presteren van zijn land voorop staat. 

Onana reageert voor het eerst sinds exit bij Kameroen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In de eerste groepswedstrijd van Kameroen op het WK stond Onana nog gewoon 90 minuten onder de lat. Na het verlies tegen Zwitserland (1-0) werd Onana echter buiten de selectie gezet. "In de laatste wedstrijd mocht ik mijn thuisland niet helpen met het behalen van de sportieve doelen." Dit ligt volgens Onana echter niet aan zijn eigen gedrag. "Ik heb me altijd op een goede manier gedragen en het belang van ons team bovenaan gezet."

Onana geeft aan dat de opstelling van de nationale ploeg van Kameroen geen andere optie voor hem over liet dan het WK te verlaten. "Ik heb er alles aan gedaan om een oplossing te vinden voor de situatie die een voetballer vaak ervaart. Er was alleen geen wil vanuit de andere partij. Sommige momenten zijn moeilijk om te verwerken, maar ik respecteer altijd de keuzes die het team en land maken", aldus Onana.

De doelman, momenteel op clubniveau actief bij Inter Milan, wenst zijn landgenoten succes bij het vervolg van het WK. "Ik geef al mijn kracht aan de teamgenoten, omdat ze hebben laten zien dat we ver kunnen komen dit toernooi. De normen en waarden waar ik voor sta als persoon zijn de dingen die mij identificeren sinds ik jong ben. Spelen voor Kameroen is altijd een grote eer en dat zal ook altijd zo blijven."

Lees ook: Dit is dé reden waarom Onana uit de selectie zou zijn gezet


 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd