Van Gaal dacht niet aan Xavi Simons: "Zo werkt dat allemaal niet"

29 november 2022, 21:23

Louis van Gaal heeft dinsdag niet overwogen om Xavi Simons in te laten vallen tegen Qatar. De smaakmaker van PSV leek hard op weg naar zijn eerste minuten in het Nederlands elftal, maar moet nog geduld hebben. Na de met 2-0 gewonnen wedstrijd gaf Van Gaal tekst en uitleg bij die beslissing.

"Als ik zeg dat een speler goede stappen heeft gezet, moet hij volgens jullie meteen in het Nederlands elftal", vertelde Van Gaal op de persconferentie. "Zo werkt dat allemaal niet. Je moet je plaats verdienen. Ik heb gezegd dat Xavi stappen maakt en dat is leuk voor hem. Ik probeer iedere speler erbij te betrekken en dat doe ik dus ook met Xavi Simons. Maar bijvoorbeeld ook met Kenneth Taylor, die drie keer goed is ingevallen."

Lees ook: Van Dijk ziet bankzitter Oranje naar basisplek solliciteren

Eerder deze week leek Van Gaal op een perspraatje nog voor te sorteren op speeltijd voor Simons. "Ik heb vandaag toevallig tegen Xavi gezegd dat hij een stap zou kunnen maken. Tijdens de trainingen zie ik hoe hij zich tot de rest verhoudt en of hij lef toont of niet. Ik neem waar dat hij als speler een stijgende ontwikkeling doormaakt, dat hij probeert uit te voeren wat we van hem verlangen", vertelde de bondscoach.

Simons draait geweldig seizoen bij PSV

Simons moet dus nog even wachten op zijn debuut in het Nederlands elftal. De aanvallende middenvelder kwam afgelopen zomer uit het niets van Paris Saint-Germain naar PSV en doet het geweldig in Eindhoven. De 19-jarige Amsterdammer speelde veertien wedstrijden in de Eredivisie en was daarin goed voor acht doelpunten en vier assists. Dat leverde hem uiteindelijk een uitnodiging op voor Oranje.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen