Helft van de achtste finales bekend, route Oranje wordt duidelijker

30 november 2022, 23:24

Nu in de helft van de groepen op het WK de beslissing is gevallen wordt de route van het Nederlands elftal naar succes in Qatar steeds duidelijker. Woensdag plaatste Argentinië zich als groepswinnaar voor de achtste finale, waardoor een confrontatie met de ploeg van Lionel Messi voor Oranje een reëele optie is.

Dinsdag werd al duidelijk dat Nederland het in de achtste finale op moet nemen tegen de Verenigde Staten. Een dag later weet Oranje ook dat het bij winst op de Amerikanen in de kwartfinale stuit op de winnaar van het duel Argentinië - Australië. 

Aan de andere kant van het schema zijn ook twee van de vier achtste finales nu ingekleurd. Engeland kroonde zich tot winnaar van groep B en neemt het op tegen de nummer twee van de poule van Oranje: Senegal. Polen kroop op doelsaldo door het oog van de naald in groep C, waardoor het een loodzware wedstrijd tegen regerend wereldkampioen Frankrijk te wachten staat. 

Mocht Nederland doordringen tot de halve finale dan wacht daarin op basis van de huidige standen in de groepen E, F, G en H mogelijk een confrontatie met Brazilië of Spanje. Op donderdag en vrijdag zullen ook in die groepen de beslissingen vallen. Zo moet België donderdag in groep F winnen van Kroatië om een vroegtijdige aftocht te voorkomen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen