Ontknoping groepsfase: heerlijke krakers in groep F en H

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 december 2022 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten vrijdag 2 december.

Ontknoping groepsfase: heerlijke krakers in groep F en H

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+


Nieuws

Duitsland uitgeschakeld
'Een ramp', noemde Thomas Müller de uitschakeling van Duitsland. De Duitsers waren donderdagavond weliswaar met 2-4 te sterk voor Costa Rica, maar door de overwinning van Japan op Spanje is er toch een einde gekomen aan hun WK. Voor de tweede keer op rij zien onze oosterburen niet terug in de knock-outfase van het wereldkampioenschap. De uitschakeling komt ongetwijfeld hard aan in Duitsland, waar de media sowieso al niet te spreken waren over de recente prestaties van de nationale ploeg. Wat schrijven zij vandaag over de pijnlijke aftocht van de ploeg van Hansi Flick?

Persconferentie Louis van Gaal
Nog één nachtje slapen en dan gaan de achtste finales van start. Aan het Nederlands elftal de eer om de strijd om een plek bij de laatste acht af te trappen. De ploeg van Louis van Gaal neemt het op tegen de Verenigde Staten, die tweede werden achter Engeland. Hoewel Oranje zich als ongeslagen winnaar van groep A plaatste voor de volgende ronde, weet iedereen dat het een stuk beter moet om verder te kunnen komen in Qatar. Heeft Van Gaal in de laatste groepswedstrijd tegen Qatar voldoende aanknopingspunten gezien? Of gaat hij zijn basiself toch wéér wijzigen? Misschien dat de bondscoach daarover vandaag al wat heeft te zeggen. 

Wedstrijden

Ghana - Uruguay (16.00 uur)
Ghana staat na twee wedstrijden op drie punten en heeft de beste papieren om in het kielzog van Portugal door te gaan. De ploeg van bondscoach Otto Addo zou het geweldig vinden om Uruguay uit het toernooi te knikkeren. In Ghana is men de handsbal van Luis Suárez op het WK van 2010 nog niet vergeten. Destijds bereikte Uruguay ten koste van Ghana de halve finale en dat zit nog altijd diep. De Zuid-Amerikanen staan er nu echter belabberd voor. Het ervaren Uruguay heeft pas een puntje en weet dat het moet winnen om alsnog door te kunnen gaan.

Zuid-Korea - Portugal (16.00 uur)
Portugal is al zeker van een ticket voor de knockout-fase en wellicht zullen enkele sterren rust krijgen tegen Zuid-Korea. Dat land heeft nog alles om voor te spelen. De ploeg van trainer Paulo Bento heeft een punt en moet Portugal verslaan om de tweede plek nog in handen te kunnen krijgen. Bento is zelf Portugees en was tussen 2010 en 2014 bondscoach van zijn geboorteland. Het is extra zuur dat hij de wedstrijd tegen Portugal niet op de bank mag zitten. Bento kreeg na het duel met Ghana namelijk een directe rode kaart na kritiek op de scheidsrechter.

Kameroen - Brazilië (20.00 uur)
Ook in groep H is vanavond nog alles om voor te voetballen, al is Brazilië wel al zeker van de volgende ronde. Kameroen weet dat het een lastig karwei wordt om actief te blijven op het WK. Dat land heeft namelijk pas een puntje en zal moeten stunten tegen de Brazilianen. Toch zal de bekritiseerde bondscoach Rigobert Song er alles een hebben gedaan om zijn ploeg klaar te stomen voor deze wedstrijd. André Onana is niet meer van de partij namens Kameroen. Hij werd uit de selectie gezet en besloot vervolgens zelf om Qatar al te verlaten.

Servië - Zwitserland (20.00 uur)
Tijdens de andere wedstrijd in deze groep zullen Servië en Zwitserland hopen dat Brazilië zijn sportieve plicht doet. Dan hebben zij namelijk ook nog een goede kans om door te gaan. De Zwitsers zijn bij een overwinning sowieso zeker van de volgende ronde. Servië zal teleurgesteld zijn dat het pas een puntje wist te pakken. Met onder meer Dusan Tadic in de gelederen weten de Serviërs dat er gewonnen moet worden. Voorafgaand aan de laatste speelronde heeft Zwitserland drie punten, terwijl Servië en Kameroen vooralsnog op een puntje staan.

Voetbal op tv

16.00 uur Ghana - Uruguay, NPO1 - live verslag van deze wedstrijd in groep H van het WK
16.00 uur Zuid-Korea - Portugal, NPO2 - live verslag van deze wedstrijd in groep H van het WK
20.00 uur Kameroen - Brazilië, NPO3 - live verslag van deze wedstrijd in groep G van het WK
20.00 uur Servië - Zwitserland, NPO1 - live verslag van deze wedstrijd in groep G van het WK

  • Topclub Adv

    Pak 50x of zelfs 100x je inzet als Nederland beide speelhelften wint tegen Gibraltar!

    Wint Nederland beide helften tegen Gibraltar? Dan kun je met één euro vijftig tot honderd euro bijschrijven.

  • Reacties

    Eredivisie