Memphis merkt weinig van kritiek: "Ik sluit me af, onnodige ruis"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 december 2022 – Memphis Depay krijgt weinig mee van de vele kritiek op het Nederlands elftal. De topscorer van de ploeg van Louis van Gaal weet dat het spel een stuk beter moet, maar heeft geen boodschap aan de mening vanuit Nederland. De aanvaller van FC Barcelona richt zijn pijlen op de achtste finale.

Memphis merkt weinig van kritiek: "Ik sluit me af, onnodige ruis"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In gesprek met Voetbal International gaat Memphis in op de vraag of hij veel kritiek heeft gehoord. "Nee, want ik zit niet langer op de social media-platformen. Heel veel ontgaat me dus ook", oppert de 83-voudig international tegenover VI. "Ik doe dat bewust. Ik heb niet alle informatie nodig van de buitenwereld om te kunnen presteren. Onnodige ruis. Wat er wordt gezegd en geschreven, ik weet het niet. Ik sluit me af en leef tijdens het WK in een tunnel."

Lees ook: Van Hanegem hard: "Denk dat we Memphis te groot hebben gemaakt"

Memphis is inmiddels volledig hersteld van zijn blessure. "Maar dat is iets anders dan dat je fit bent in wedstrijden. Die zijn niet te vergelijken met trainingen. Daarom hebben we het samen met de medische staf goed opgebouwd. Dertig minuten tegen Senegal, 45 tegen Ecuador en dan beginnen tegen Qatar. Wat je er ook nog bij kan optellen, zijn de trainingen de dag erna met de wissels, want dan moet je écht aan de bak, met die wedstrijdminuten al in de benen."

Topscorer van Oranje
Dit WK staat de teller van Memphis nog op nul, maar in totaal heeft hij al 42 keer gescoord voor Oranje. Hij zit topscorer aller tijden Robin van Persie daarmee op de hielen. "Records zijn er altijd om verbroken te worden, maar laat ik het eerst maar eens zien te halen. Het gaat nogmaals niet om mij, het gaat om Oranje. Wij geloven in een succesvol WK en wat ik wil is heel simpel: belangrijk zijn door er mijn steentje aan bij te dragen."

  • Topclub Adv

    Pak 50x of zelfs 100x je inzet als Nederland beide speelhelften wint tegen Gibraltar!

    Wint Nederland beide helften tegen Gibraltar? Dan kun je met één euro vijftig tot honderd euro bijschrijven.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd