Schreuder blijft bij Ajax: "Niet laten leiden door waan van de dag"

1 december 2022, 15:43

Alfred Schreuder gaat in januari gewoon beginnen aan de tweede seizoenshelft met Ajax. De trainer kreeg de afgelopen maanden veel kritiek te verwerken, maar zijn blijken de Amsterdammers niet gevoelig voor. Ajax weigert Schreuder momenteel op straat te zetten en houdt het vertrouwen in de trainer.

In gesprek met Voetbal International vergelijkt algemeen directeur Edwin van der Sar de huidige situatie met die van de afgelopen jaren. Ook bij de later succesvolle Ajax-trainers was er namelijk kritiek. "Peter Bosz moest eruit toen hij bij Ajax net was begonnen. Erik ten Hag hetzelfde, toen heb ik nog op een rotonde bij de Arena gestaan, met vijfhonderd man, waarvan ook een deel riep dat Hakim Ziyech het shirt niet meer aan mocht doen", aldus Van der Sar.

Lees ook: Ajax heeft evaluatie achter de rug: "Is voor iedereen duidelijk"

De Amsterdammers waren na afloop van de teleurstellende eerst seizoenshelft dan ook niet van plan om afscheid te nemen van Schreuder. Onder de achterban lijkt de onvrede over het werk van de hoofdcoach echter alleen maar toe te nemen. "We moeten ons niet laten leiden door de waan van de dag. We moeten structuur zien, zorgen dat er handvatten zijn, dat we vooruit gaan en we zullen in de tweede seizoenshelft moeten gaan voelen dat dit er is."

Kampioenschap

Van der Sar weet dat het na de WK-stop een stuk beter moet in de Johan Cruijff ArenA. De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt momenteel drie punten. "De evaluatie heeft plaatsgevonden en daarin bespreken we hoe we de voorbije maanden hebben beleefd, maar vooral ook waar de verbeterpunten plaats moeten vinden. In de selectie, in de staf, in de organisatie. En het is voor iedereen duidelijk wat het doel is: het landskampioenschap, dat is het belangrijkste voor Ajax."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom de jeugd niet voor leeuwen gooien ,zij kennen het spel van Ajax beter dan veel van de nieuwelingen, en als je zoals Ten Hag voor tiki taki gaat, behoeven de jongens ook niet geblesseerd te geraken, onder Schreuder vallen er meer blessures dan onder Ten Hag, 3 seconden regels en tiki taki het spel snel verplaatsen,als jij de bal hebt heeft de tegenstanders hem niet ,geen zware lasten voor de spelers Her Schreuder mtf

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen