FC Groningen is er klaar mee: Cyril Ngonge mag vertrekken

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 december 2022 – Winterstop of niet, het blijft onrustig bij FC Groningen. Niet alleen is de huidige nummer vijftien van de Eredivisie nog altijd op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Ook gaat ze afscheid nemen van Cyril Ngonge. De club is klaar met de aanvaller, die niet meer zal terugkeren bij de selectie en per direct op zoek mag naar een nieuwe werkgever.

FC Groningen is er klaar mee: Cyril Ngonge mag vertrekken

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

FC Groningen heeft een dramatische eerste seizoenshelft achter de rug. De club stelde Frank Wormuth een paar maanden geleden aan als nieuwe hoofdtrainer. Aan Wormuth de taak om FC Groningen met goed voetbal naar een mooie klassering in het linkerrijtje te leiden. Maar de eerste helft van het seizoen liep compleet anders. FC Groningen boekte weliswaar een knappe 4-2 overwinning op PSV, maar de andere dertien wedstrijden leverden slechts acht punten op. Daardoor is FC Groningen de huidige nummer vijftien van de Eredivisie, met slechts vier punten meer dan nummer zeventien SC Cambuur.

Ook Ngonge kon een teleurstellende eerste seizoenshelft niet voorkomen. Integendeel zelfs. De aanvaller mocht bij ESPN weliswaar de prijs voor het mooiste doelpunt van het afgelopen seizoen in ontvangst nemen, maar daarbij bleef het wat goed nieuws betreft. Ngonge werd gedurende de eerste helft van het seizoen al tijdelijk uit de selectie gezet. Bovendien verschenen er na de laatste competitiewedstrijd van dit jaar (2-3 verlies tegen Fortuna Sittard) op sociale media berichten dat Ngonge dronken arriveerde voor de laatste training. De club kon niet bevestigen dat er alcohol in het spel was, maar gaf de aanvaller - én Nordin Musampa - wel de 'maximale boete'. 

Lees ook: WK%20weddenschappen%20t.w.v.%20%E2%82%AC10!&text=15%20november%202022%20%E2%80%93%20Een%20opmerkelijk,er%20n%C3%B3g%20een%20relletje%20plaats.,_blank,Opnieuw ophef in Groningen: duo te laat en mogelijk beschonken

FC Groningen heeft nu dus besloten afscheid te nemen van de Belg. "Cyril is een talentvolle speler, maar hoewel hij hierop veelvuldig is gewezen voldoet hij niet aan de normen en eisen die wij stellen aan het trainen en voetballen bij FC Groningen", klinkt het namens technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubsite. Ngonge is in Groningen nog in het bezit van een contract tot de zomer van 2025, maar hij mag dus per direct op zoek naar een nieuwe werkgever. Ngonge maakte vorig jaar juli de overstap van RKC Waalwijk naar FC Groningen. In 46 officiële wedstrijden kwam hij tot elf treffers en vijf assists.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd