Oeps: Frans Hoek zit er totaal naast met analyse van Amerika

4 december 2022, 09:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Oranje maakte zaterdagmiddag de eerste twee doelpunten tegen de Verenigde Staten uit teruggetrokken voorzetten. Eerst schoof Memphis Depay een bal vanaf de achterlijn binnen en vervolgens kwam Daley Blind tot een vergelijkbaar doelpunt. Bewuste goals? Als je Denzel Dumfries mag geloven, niet.

De uitblinkende back van Oranje vertelde na de wedstrijd namelijk dat keeperstrainer Frank Hoek had aangegeven dat er juist géén ruimte zou liggen op de rand van het zestienmetergebied tegen de nationale ploeg van Amerika. "Het is heel grappig: want Frans Hoek zei vooraf dat er deze wedstrijd geen ruimte zou zijn op de rand van de 16", glimlachte Dumfries tegenover Voetbal Interntional.

Sportpsycholoog

Tegenover NU.nl deed Dumfries ook nog uit de doeken dat hij een sportpsycholoog in de hand heeft genomen in de periode dat hij nog bij Sparta Rotterdam speelde. Ook dit WK had hij weer even contact met haar via Zoom. "Ik moest innerlijke rust vinden, terwijl het op het veld niet liep zoals ik wilde. Ze heeft me geholpen de boel mentaal weer op orde te krijgen. Ik ben haar dankbaar dat het is gelukt", aldus de back.

Een taboe ligt er volgens hem niet op sportpsychologen in de voetbalwereld. "We komen er misschien niet snel voor uit, maar het is wel part of the game. Het is een onderbelicht aspect binnen het voetbal, terwijl het juist belangrijk is om als voetballer te tonen dat je kwetsbaar bent", zei hij. "Mensen mogen best weten dat ik een moeilijke periode achter de rug heb. Door open te zijn over de hulp van een sportpsycholoog hoop ik andere spelers te stimuleren hulp te zoeken als ze dat nodig hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen