Courtois keihard over falende Belgen: "We zijn geen gouden generatie"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

4 december 2022 – Thibaut Courtois is kritisch op de prestaties van de Belgische nationale ploeg. De Rode Duivels blameerden zich door op het WK al in de groepsfase te worden uitgeschakeld. Volgens Courtois kunnen de Belgen de huidige lichting dan ook niet een gouden generatie noemen.

Courtois keihard over falende Belgen: "We zijn geen gouden generatie"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Belgische nationale ploeg wordt al jaren de gouden generatie genoemd, maar deze lichting wist nooit een prijs te winnen. Dat moest gaan veranderen op het WK in Qatar, maar dat avontuur eindigde abrupt in de groepsfase: "Je kunt jezelf moeilijk een gouden generatie noemen als je niets wint", geeft de ervaren doelman aan tegenover het Spaanse AS. "We zijn geen gouden generatie, we zijn een generatie met veel talent en geweldige spelers die bij de Europese topclubs spelen. Dit WK en het vorige EK waren we onszelf niet, het is een beetje gênant", is hij hard over de prestaties van de Rode Duivels.

Aangezien de leeftijd van de selectie van België aan de hoge kant is, is de kans groot dat een aantal spelers van de Belgen hun laatste eindtoernooi erop hebben zitten. Dat betekent ook dat er bij de Zuiderburen doorgeselecteerd moet gaan worden. Roberto Martinez zal dat in ieder geval niet gaan doen, want hij gaf na de uitschakeling aan niet verder te gaan als bondscoach van België.

Courtois, inmiddels dertig jaar oud, hoopt zelf niet een van de spelers te zijn waarvan dit het laatste eindtoernooi was. De doelman vol gaan voor deelname aan het WK in 2026: "Dat is mijn doel. We hebben nog steeds een goede generatie en er zijn spelers die zullen toetreden. Ik hoop dat als ik stop met spelen bij de Rode Duivels het op een goed moment komt en niet nu."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd