Van Gaal ziet voordeel voor Oranje in het meespelen van Messi

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 december 2022 – Aanstaande vrijdag neemt Oranje het in de kwartfinale van het WK op tegen Argentinië. Een weerzien dus met de tegenstander die in 2014 de weg naar de finale nog versperde voor het Nederlands elftal. Louis van Gaal is niet bang voor de Argentijnen en ziet juist een voordeel in het meedoen van sterspeler Lionel Messi. 

Van Gaal ziet voordeel voor Oranje in het meespelen van Messi

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Inderdaad is Messi hun gevaarlijkste creatieve speler", beaamt de bondscoach in gesprek met de NOS. Toch denkt hij dat Oranje gebruik kan maken van het meespelen van de superster. "Aan de andere kant speelt hij bij balbezit van de tegenstander niet erg veel mee", stipt Van Gaal aan. "Daar liggen ook onze kansen". 

Van Gaal keek nog één keer terug op de uitschakeling van acht jaar geleden, toen Oranje in de halve finale na strafschoppen het hoofd moest buigen voor de Argentijnen. "Het zou wel heel mooi zijn als we nu wel winnen", vindt hij. "Ik denk er niet graag aan terug omdat ik destijds dacht dat we zouden gaan winnen." Acht jaar later denkt hij dat het nu wél kan lukken. "Het is niet zo dat wij kansloos zijn tegen Argentinië én we hebben nog een rekening te vereffenen."

Brazilië
Desgevraagd vindt Van Gaal dat zijn elftal bij de best voetballende ploegen op dit WK hoort. "Brazilië speelt eigenlijk hetzelfde voetbal als wij dat doen", meldde hij monter tegenover ESPN. "Vanuit een compacte defensie schakelen ze heel snel om. Het gekke is dat ik dan bij mijn vrienden van de media lees dat dat sprankelend voetbal is, terwijl wij dat ook hebben gedaan met het Nederlands elftal. Onze goal tegen de VS was veel mooier dan die van de Brazilianen gisteren."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd