Ooijer uit de gratie bij Ronald Koeman

20 augustus 2006, 17:28

André Ooijer lijkt geen toekomst meer te hebben bij PSV. De verdediger is zondag door trainer Ronald Koeman uit de selectie gezet, nadat hij weigerde om in actie te komen in het duel tegen NEC. Koeman heeft inmiddels laten weten dat hij de stakende verdediger niet meer in zijn spelersgroep wil. De clubleiding overlegt maandag wat de consequenties zijn van de werkweigering van Ooijer.

De verdediger meldde zich op nadrukkelijk verzoek van Koeman 's ochtends nog wel op trainingscomplex De Herdgang. Al eerder in de week had Ooijer aangegeven dat hij zich op dit moment niet in staat acht te spelen met de Eindhovenaren. Koeman: "Ik vond dat ik als trainer het recht had om hem te selecteren. Maar ook zondag gaf hij aan dat hij niet wilde spelen."

Ooijer schermt al wekenlang met interesse van Blackburn Rovers, dat hem graag wil overnemen. De Engelse club weigert echter te voldoen aan de vraagprijs van PSV. Ooijer heeft in zijn contract een vastgesteld transferbedrag van vijf miljoen euro. Ook vorige week botste Ooijer al met de clubleiding en meldde zich daarop ziek. Afgelopen week speelde hij wel met het Nederlands elftal tegen Ierland.

Koeman heeft nu genoeg van Ooijer. "Als je niet kunt spelen, kun je ook niet trainen. Hij heeft een contract en dan vind ik dat je tot de laatste dag dat je bij een club speelt, ook moet kunnen voetballen. Ik zie deze situatie als een voorlopig afscheid."

Technisch manager Stan Valckx zei na het duel dat de clubleiding maandag opnieuw overlegt over de ontstane situatie. "Het is duidelijk dat ook wij teleurgesteld zijn in Ooijer." Hij schaarde de actie van Ooijer onder het kopje "werkweigering". Valckx: "Dit heeft dus consequenties. Dat hebben we ook tegen Ooijer gezegd. Hij is bereid die te aanvaarden. Wat ze ook zullen zijn."

Valckx zei dat Blackburn Rovers zich de laatste dagen niet meer heeft gemeld. "Het laatste contact dateert van dinsdag. Ik zeg niet of er toen een nieuw bod is gedaan. Alleen dat we opnieuw gepraat hebben." PSV legde een eerste bod van de Engelse club naast zich neer. Voorzitter Rob Westerhof betitelde dat bedrag als "belachelijk".

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen