Rechter doet uitspraak over Super League: KNVB blij met resultaat

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 december 2022 – Er komt normaliter definitief geen Europese competitie met twaalf superclubs. Dat bracht het Europese Hof vandaag naar buiten in een rapport over de Super League. In april 2021 kwamen Real Madrid, FC Barcelona en Juventus met een plan om een competitie te vormen met de beste ploegen ter wereld. Vandaag (woensdag) gaf de advocaat-generaal duidelijkheid in het nadeel voor de Super League-voorstanders. 

Rechter doet uitspraak over Super League: KNVB blij met resultaat

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Uit het rapport werd duidelijk of het terecht is dat de UEFA het alleenrecht mag hebben op het organiseren van een competitie. De advocaat-generaal keek vooral naar het conflict tussen Real Madrid, FC Barcelona en Juventus tegen de UEFA, maar geeft vooralsnog de voetbalbond in het gelijk. De KNVB is blij met uitspraak, zo laat het weten in een statement. 

'De KNVB is tegen de Super League omdat dit een gesloten topcompetitie is waarbij de genoemde uitgangspunten verdwijnen', schrijft het in een reactie. 'Ook minister Helder (Sport) sprak – net als andere Europese ministers – zich eerder kritisch uit over de Super League en de gevolgen die dit kan hebben voor de organisatie van de sport. We zijn blij dat het Europese Hof dit nu ook onderkent in de voorlopige zienswijze.'

Slecht nieuws voor A22
A22 Sports Management is de organisatie die het Super League-plan opzette en tevens de vertegenwoordiger van Real, Barcelona en Juventus. "A22 is vrij om een eigen competitie op te richten, maar kan niet deelnemen aan competities van de UEFA en de FIFA zonder de toestemming van de bonden", was het oordeel van de rechter. Daarmee komen de Super League-ploegen van een koude kermis thuis. De uitspraak van het Europese Hof is nog niet definitief, maar er wordt geschat dat zo'n tachtig procent van de rechters het advies gaat opvolgen.

Hevige kritiek
Real Madrid, FC Barcelona en Juventus wilde een twaalfkoppige competitie vormen met Manchester United, Chelsea, Tottenham Hotspur, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Internazionale, AC Milan en Atlético Madrid. De couppoging leverde in zes dagen bakken aan kritiek op en zodoende leken de plannen van tafel.. Echter bracht het Europese Hof van Justitie vandaag pas een rapport uit over de competitie der grootmachten.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd