Rutten: "Onrechtvaardige nederlaag"

Ger
20 augustus 2006, 20:41

FC Twente begon de competitie zondag met een meer dan gevoelige nederlaag tegen Heracles Almelo (3-0). Donderdag volgt alweer de Europese return tegen FC Levadia uit Estland, met een moeilijke uitgangspositie. "Ik heb er vertrouwen in. We hebben uitstekend gespeeld", zei desondanks trainer Fred Rutten.

Het klonk vreemd. Dat vond ook de na een succesvolle periode bij PSV in Enschede teruggekeerde trainer. Hij gaf toe ook wel even te moeten wennen, na in zijn jaren met Guus Hiddink in Eindhoven eigenlijk alleen maar met internationals te hebben gewerkt. "Ik zie wel fouten die eigenlijk niet gemaakt mogen worden."

Dat gebeurde ook in de eerste wedstrijd tegen Levadia uit Talinn, dat in Enschede in 1-1 eindigde. FC Twente heette de grote favoriet, in de laatste kwalificatie voor het toernooi om de UEFA-beker. "Vergeleken met dat duel hebben we het vandaag veel beter gedaan", vond Rutten. "Dat Heracles niet in het spel kwam was onze verdienste. Daarom zie ik ook voor donderdag perspectief."

"Onrechtvaardig", noemde Rutten de nederlaag in Almelo. "Maar een wedstrijd wordt vaak door een paar momenten beslist. In de eerste helft hadden wij de controle. Dan staat er eentje te pitten bij een hoekschop van Heracles. Ineens staan we dan achter. Dan nog had het gekund, als die dubieuze rode kaart er niet achteraan was gekomen."

Quansah zette Heracles op voorsprong. Daarna ging FC Twente's Australische aanwinst Wilkshire in de fout tegen Klavan, wat de international de rode kaart opleverde. Ook daarna hield FC Twente het overwicht, maar veel kansen leverde het niet op. In de sloffase sloeg Heracles door Tanghe en Biseswar nog twee keer toe.

Rutten had het over twee "bepalende" momenten. De openingstreffer en de rode kaart. Er was nog een derde moment. Al na een kwartier viel bij Heracles Michalke geblesseerd uit. Voor hem kwam Biseswar, die met twee assists en een treffer vervolgens de beslissende rol naar zich toetrok.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen