Moet Koeman een kijkje nemen in Duitsland? "Verdedigend uitstekend"

25 december 2022, 10:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als het over succesvolle Nederlandse voetballers in het buitenland gaat, wordt Jeffrey Gouweleeuw vaak vergeten. De oud-speler van sc Heerenveen en AZ speelt sinds begin 2016 voor FC Augsburg, waar hij de afgelopen jaren is uitgeroeid tot sterkhouder én aanvoerder. Tot een uitverkiezing voor het Nederlands elftal heeft dat echter niet geleid. Dat vindt men in Duitsland 'best bijzonder'.

Voetbal International ging voor het Kerstnummer uitgebreid in gesprek met Gouweleeuw. De inmiddels 31-jarige centrumverdediger maakte bijna zeven jaar geleden de overstap van AZ naar FC Augsburg. Hoewel Gouweleeuw 187 wedstrijden in de hoofdmacht van de club uit de Bundesliga achter zijn naam heeft staan, werd hij nog nooit opgeroepen voor het Nederlands elftal. Gouweleeuw kwam in het verleden wel twee keer uit voor Jong Oranje, maar tot een debuut in het eerste is het dus niet gekomen. De kans dat daar nog verandering in komt, lijkt niet heel groot.

"Ik vind het best bijzonder dat hij nooit in beeld is geweest voor jullie nationale team", zegt Tobias Altschäffl, die FC Augsburg volgt namens Bild, in gesprek met VI. "Misschien komt dat doordat hij voor Augsburg speelt, een relatief kleine club in Duitsland. Maar hij heeft alles, hij geldt in de Bundesliga als verdediger van topniveau." FC Augsburg telde in 2016 drie miljoen euro neer voor de komst van Gouweleeuw. De in Heemskerk geboren centrale verdediger had niet veel tijd nodig om te laten zien waarom de club dat geld voor hem over had. "Toen hij kwam wisten we niet zo goed wat we moesten verwachten, maar al snel bleek dat hij over veel kwaliteiten beschikte", vertelt Altschäffl.

"Hij is verdedigend uitstekend, sterk in de lucht en is daarnaast uitgegroeid tot echte leider. In Augsburg is Jeff simpelweg de baas, als je het mij vraagt eigenlijk té goed voor het niveau de club", stelt de clubwatcher. Gouweleeuw kwam in de eerste seizoenshelft in veertien van de vijftien competitiewedstrijden in actie. FC Augsburg moet in het nieuwe kalenderjaar nog vol aan de bak. De club staat momenteel op de veertiende plaats. De voorsprong op Bochum en Schalke 04, de nummers zeventien en achttien, is respectievelijk slechts twee en zes punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen