Huysegems: "We hebben collectief gefaald"

Ger
21 augustus 2006, 09:30

De technische staf van Feyenoord beseft na zondag dat de Rotterdamse club een dringende kwaliteitsinjectie nodig heeft. De huidige spelersgroep blijkt niet voldoende in staat om het verlies van Dirk Kuyt en Salomon Kalou op te vangen. Bij FC Groningen werd de formatie van Erwin Koeman op pijnlijke wijze op de tekortkomingen gewezen: 3-0. "Het is duidelijk dat we enkele versterkingen moeten halen", laat Stein Huysegems weten aan FCUpdate.nl.

De hondstrouwe aanhang van Feyenoord zal ongetwijfeld geschrokken zijn van de aanvallende onmacht van het elftal. De Rotterdamse club wist in de Euroborg nagenoeg geen enkele fatsoenlijke aanval te produceren. Door de transfers van Kuyt (Liverpool) en Kalou (Chelsea) heeft Feyenoord een flink pak aan zekerheden verloren. De duidelijke nederlaag tegen FC Groningen onderstreept de noodzaak van een kwaliteitsimpuls. De transferbedragen van Kuyt en Kalou zal Feyenoord vermoedelijk niet aan één speler uitgeven. Koeman heeft al eerder aangegeven naast een spits ook een linksback en een middenvelder te willen contracteren.

De Belgische aanvaller hoopt dat Feyenoord voor het sluiten van de transfermarkt nog enkele nieuwe spelers zal vastleggen. "Een club als Feyenoord moet altijd een rol in de top spelen, dus we zullen zien wat er de komende dagen gaat gebeuren. Misschien zullen er nog twee of drie versterkingen worden aangetrokken. Hoewel het vooral van het bestuur zal afhangen, is het voor mij zeker dat er iets moet gebeuren. Als spelersgroep zullen we in ieder geval onze koppen bij elkaar steken en hopelijk kunnen we ons komende week herpakken."

Vooral na rust sneed FC Groningen met speels gemak door de Rotterdamse linies. Huysegems beaamt: "In de tweede helft kwam Groningen veel frisser uit de kleedkamer. We lieten ze teveel ruimte en dan zie je dat ze heel goed kunnen voetballen. Binnen enkele minuten maken ze drie doelpunten. Het was de bedoeling dat juist wij met nieuwe energie aan de tweede helft zouden beginnen. Er lagen immers mogelijkheden om drie punten te pakken, aangezien ook Groningen voor rust niet goed in de wedstrijd zat. Maar ja, dan kom je de kleedkamer uit en zie je dat het in de eerste vijftien minuten nog steeds niet loopt."

Koen van der Laak en Benjamin de Ceulaer.

Koen van der Laak en Benjamin de Ceulaer.

Ondanks de nederlaag heeft Huysegems, die deze zomer overstapte van AZ, een goed gevoel bij de Rotterdamse formatie. "Feyenoord is een fantastische club. Qua enthourage is het wel een verschil met AZ. Feyenoord heeft een groter stadion en de publieke belangstelling is enorm. Hopelijk kunnen we vanaf nu overwinningen behalen, want dat is een stuk prettiger voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen