Geen tegenkandidaat voor Laporta

22 augustus 2006, 00:23

Hij werd door een aantal leden van FC Barcelona via de rechtbank gedwongen om nieuwe presidentsverkiezingen uit te schrijven, maar dat lijkt Joan Laporta amper te deren. De preses van de Catalaanse club, die vorige maand gedwongen werd om tijdelijk af te treden, zal bij de nieuwe verkiezingen immers vermoedelijk geen tegenkandidaten hebben.

Laporta, die in juni 2003 aantrad als president van Barcelona, moest nieuwe verkiezingen uitschrijven, omdat een rechtbank bepaalde dat zijn termijn van vier jaar er op zat. Cruciaal hierbij was dat het 'jaar' van Barcelona start op 1 juli van ieder jaar. De twee weken die Laporta in juni 2003 werkte, gelden hierdoor als een compleet jaar. 

Tot dusver hebben zich weliswaar twee mensen gemeld die de strijd met Laporta aan willen gaan, maar de reglementen schrijven voor dat kandidaat-voorzitters de steun van minimaal 1.804 leden moeten hebben om zich verkiesbaar te stellen. Beide heren, Jaume Guixa en Jordi Medina, zijn er tot dusver niet in geslaagd om een dusdanige achterban samen te stellen. Hierdoor is Laporta voorlopig de enige kandidaat. De verkiezing zal plaatsvinden over twee weken, op 3 september.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen