Slot neemt schrik weg over Hancko: "De voortekenen zijn positief"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

12 januari 2023 – Hoewel Feyenoord donderdagavond relatief eenvoudig wist af te rekenen met PEC Zwolle in de achtste finale van de beker (3-1), sloeg bij menig supporter toch de schrik toe, toen Dávid Hancko geblesseerd het veld moest verlaten. De Slowaakse verdediger viel in de 68e minuut uit met een schouderblessure, maar Arne Slot verwacht hem niet lang kwijt te zijn. Bij de persconferentie na afloop gaf Slot een korte update over de situatie van Hancko.

Slot neemt schrik weg over Hancko: "De voortekenen zijn positief"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"De voortekenen lijken positief. We verwachten dat het een zenuw is. Morgen is er een onderzoek op de club", aldus Slot, die toch opvallend kritisch is op de prestatie van zijn ploeg bij ESPN. "Wéér zo snel achter en wéér de eerste kans van de tegenstander een goal. Dat is geen lekker begin tegen een ploeg uit de Eerste divisie die bovenaan staat." Hoewel Feyenoord vervolgens het gros van de wedstrijd domineerde, zag Slot toch een slordige slotfase. "Je moet ontevreden zijn dat het nog zo lang een wedstrijd is. We hadden al lang meer voor moeten staan en we verliezen de controle in de laatste twintig minuten."

Toch ziet de coach ook voldoende aanknopingspunten om op te bouwen. "We speelden de eerste zestig, zeventig minuten erg goed... Dit PEC Zwolle is een uitstekend elftal dat niet voor niets bovenaan staat in de Eerste divisie. Dus je moet heel goed zijn om zoveel kansen te creëren. En dat waren we zeventig minuten", besluit Slot. 

Wieffer zelfverzekerd
In positieve zin wist Mats Wieffer uit te blinken tegen PEC. De middenvelder beloonde zijn basisplaats met een doelpunt en een assist en werd dan ook verkozen tot Man of the Match. Na afloop reageerde Wieffer nuchter op zijn prestaties bij ESPN. "Ik was niet echt zenuwachtig. Want ik weet wat ik kan", aldus Wieffer, die tevreden was over zijn eigen prestatie. "Na zeventig minuten raakte de tank wel een beetje leeg. Maar ik heb uiteindelijk prima gespeeld. En we hebben gewonnen, dat is het belangrijkste."

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Feyenoord

    gerelateerd