Dit is de opstelling van Ajax voor de kraker tegen FC Twente

14 januari 2023, 19:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alfred Schreuder heeft de opstelling van Ajax voor de kraker tegen FC Twente bekendgemaakt. Jurriën Timber, Edson Álvarez en Brian Brobbey keren na ziekte/blessureleed terug in de basis. Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn maken eveneens hun rentree in de wedstrijdselectie, maar nemen in eerste instantie plaats op de bank. De wedstrijd tussen Ajax en Twente gaat om 21.00 uur van start.

Gerónimo Rulli maakt tegen Twente zijn debuut in de Eredivisie. De van Villarreal overgekomen doelman maakte midweeks in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch (0-2) zijn eerste minuten voor Ajax. Hij is zoals aangekondigd de nieuwe eerste keeper, wat ten koste gaat van Remko Pasveer. De Amsterdamse verdediging wordt gevormd door Jorge Sánchez, Timber, Devyne Rensch en Calvin Bassey.

Op het middenveld maakt Álvarez zijn rentree. Hij miste vanwege griep de ontmoeting met Den Bosch, maar is fit genoeg bevonden om deze zaterdagavond wel in actie komen. De Mexicaan wordt op het middenveld vergezeld door Kenneth Taylor en Davy Klaassen. Voorin behoudt Francisco Conceição, die een goede indruk maakte tegen NEC, zijn basisplaats. Brian Brobbey viel in Nijmegen uit met een schouderblessure, maar is inmiddels weer inzetbaar. Dusan Tadic completeert de voorhoede.

Bij Twente keert de veelbesproken Ramiz Zerrouki terug in de basis. De international van Algerije stond de afgelopen weken in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord, maar een akkoord over een transfer werd niet bereikt. Midweeks was Zerrouki ziek, maar de middenvelder kan in de Johan Cruijff ArenA zijn ploeg weer van dienst zijn.

Opstelling Ajax: Gerónimo Rulli, Jorge Sánchez, Jurriën Timber, Devyne Rensch, Calvin Bassey; Edson Álvarez, Davy Klaassen, Kenneth Taylor; Francisco Conceição, Brian Brobbey, Dusan Tadic

Opstelling FC Twente: Lars Unnerstall; Alfons Sampsted, Mees Hilgers, Davy Pröpper, Gijs Smal; Ramiz Zerrouki, Michel Vlap, Michal Sadilek; Vaclav Cerny, Ricky van Wolfswinkel, Virgil Misidjan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen