Shakhtar schenkt deel Mudryk-miljoenen aan Oekraïense soldaten

16 januari 2023, 12:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mykhaylo Mudryk heeft een recordbedrag opgebracht voor Shakhtar Donetsk. De club gaat een deel van die inkomsten doneren aan Oekraïense soldaten die voor het land aan het vechten zijn tegen Rusland. Dat heeft voorzitter Rinat Akhmetov bekendgemaakt. 

Het gaat in totaal om 25 miljoen dollar, omgerekend een dikke 23 miljoen euro. In totaal heeft de club 70 miljoen euro ontvangen van Chelsea. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot honderd miljoen euro. De onderhandelingen kwamen in een stroomversnelling terecht nadat een Chelsea-delegatie vorige week naar Polen afreisde om te onderhandelen. Zondagmiddag werd de aanvaller al gepresenteerd op Stamford Bridge. 

Lees ook: Basisklant Ziyech geeft Chelsea ein-de-lijk weer eens reden tot juichen

Akhmetov vertelt in een statement op de site van de club wat zijn beweegredenen zijn. 'Alleen met vereende krachten kunnen we het kwaad verslaan. Daarom heb ik besloten om het Hart van Azovstal op te richten, een project dat is ontworpen om de Marioepol-verdedigers en hun families te helpen. Hun daden van moed zijn ongeëvenaard in de moderne geschiedenis', schrijft de voorzitter op de site.

De Oekraïense club staat er om bekend vaak talenten te verkopen voor grote bedragen aan Europese topclubs. Mudryk voor zeventig miljoen is het meest recente voorbeeld, maar spelers als Fred (voor zestig miljoen euro naar Manchester United) en Fernandinho (voor veertig miljoen naar Manchester City) zijn ook voor mooie bedragen uitgevlogen naar de Premier League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een ''deel''? Zou wat duidelijker zijn als ze zouden zeggen 10,20, 30 of..... % Maar zal wel 2 of 3 duizend euro zijn voor de bühne Zelensky style Veel roepen en weinig duidelijkheid

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen