PSV en Blackburn akkoord over Ooijer

22 augustus 2006, 14:45

André Ooijer kan zich opmaken voor een avontuur in de Premier League. PSV heeft dinsdag een akkoord bereikt met Blackburn Rovers over de transfersom voor de international, waardoor alleen Ooijer zelf nog tot overeenstemming hoeft te komen met de Britse subtopper. Naar verluidt vliegt de verdediger nog vandaag naar Blackburn om de laatste puntjes op de i te zetten.

"Uiteindelijk hebben we toch het bedrag gekregen dat we wilden hebben", aldus voorzitter Rob Westerhof van PSV. "We zijn daarom tevreden. Ooijer is ook blij en Blackburn Rovers heeft er een uitstekende verdediger bij."

De transfer van Ooijer hing al wekenlang in de lucht. Op het moment dat duidelijk werd dat Blackburn concrete interesse had in de verdediger, zette Ooijer zijn zinnen op een transfer. Zelfs toen PSV aanvankelijk niet mee dreigde te werken, bleef Ooijer openlijk hopen op een overstap naar Blackburn. Op het moment dat de overgang dreigde af te ketsen, meldde hij zich prompt ziek. 

Afgelopen weekend bereikte de soap een dieptepunt, toen Ooijer zich afmeldde voor het competitieduel tegen NEC. Voor PSV-trainer Ronald Koeman was toen de maat vol. Hij zette de verdediger uit de selectie, waarna de Eindhovense clubleiding eieren voor haar geld koos. Er werd weer contact gezocht met Blackburn, waarna de deal nu dus alsnog rond lijkt te zijn gekomen. Verwacht wordt dat Ooijer nog vandaag zijn handtekening zal zetten onder een contract bij de Britse subtopper.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen