Ten Hag trekt harde conclusie: "Daar erger ik me mateloos aan"

22 januari 2023, 20:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag is kritisch op zijn ploeg na de 2-3 nederlaag tegen Arsenal. Manchester United leek zondag een punt over te houden aan de topwedstrijd in Londen, maar moest door een doelpunt in de slotminuut van de reguliere speeltijd het hoofd buigen.

Teleurstellend, zo omschrijft Ten Hag de late nederlaag voor de camera's van Viaplay. "Als je in een moeilijke uitwedstrijd dicht bij een punt bent, dan moet je dat punt binnenslepen. Dat hebben we niet gedaan en dat is kwalijk", aldus de Nederlandse trainer. "De manier waarop we de laatste goal tegen krijgen mag op topniveau niet gebeuren. De eerste twee goals waren ook absoluut vermijdbaar. We negeren de basisregels. Hoe we daar verdedigen, is niet goed."

Met Arsenal trof Manchester United de op dit moment belangrijkste kanshebber voor de Engelse titel. "Het is een bijzonder goed elftal. Dat hebben we vanavond ook weer kunnen zien. We waren op dezelfde hoogte: we konden met ze mee, ze pijn doen. We kwamen voor, dan mag het niet zo snel 1-1 worden. Zeker niet de manier waarop. Daar erger ik me mateloos aan. Dat moeten de spelers ook beseffen. We hebben een periode gehad waarin we heel goed waren in deze situaties. Toen was het heel erg moeilijk om tegen ons dit soort situaties te creëren, laat staan te scoren."

Spelers confronteren

Op dit moment is Manchester United nog geen topteam, concludeert Ten Hag. "Als we deze lessen leren, komen we daar een stap dichterbij. Er is nog een lange weg te gaan. Alles is op alle fronten te winnen. We zullen de spelers daarmee confronteren en de juiste conclusies trekken", vervolgt Ten Hag, die zeer tevreden is over Wout Weghorst. "Hij maakt een heel goede indruk. Hij is goed in het druk zetten en een goed aanspeelpunt. Zijn werk heeft hij zeker naar behoren gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wout wordt nooit topscorer van de premier league

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen