Transfer Tiendalli naar Feyenoord rond

22 augustus 2006, 16:44

Dwight Tiendalli vertrekt naar Feyenoord. De Rotterdamse club bereikte vanmiddag met FC Utrecht een akkoord over de transfersom voor de pas 20-jarige rechtsback, waarna hij even later zijn handtekening zette onder een vierjarig contract in De Kuip. Tiendalli kan komend weekend, wanneer Feyenoord het thuis opneemt tegen Heracles, mogelijk al debuteren.

Met Tiendalli haalt Feyenoord een multifunctioneel talent in huis, dat zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan. Bij FC Utrecht en Jong Oranje speelde de geboren Surinamer vooral als rechtsback, maar bij personele problemen kan hij moeiteloos doorschuiven naar een positie op het middenveld. 

In Utrecht gunt men Tiendalli deze stap. "Dwight hoefde niet weg, maar als een andere club een echt goede prijs wil betalen, dan moet je natuurlijk toegeven aan de ambities van een speler die graag naar de top-drie wil", zegt voorzitter Jan Willem van Dop. De preses wilde niet zeggen welke transfersom met de overgang van Tiendalli gemoeid was. "Maar ik kan wel melden, dat we een zeer goede zaak hebben gedaan. Het geld dat nu binnen komt, gaan we gebruiken om de selectie waar nodig te versterken."

Tiendalli, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep, is sinds anderhalf seizoen een vaste waarde in het elftal van FC Utrecht. Nadat hij in het seizoen 2004/2005 al elf duels speelde, ontbrak hij vorig seizoen vrijwel geen enkele keer in de basisformatie van de Utrechters. 

In totaal maakte hij de afgelopen jaargang twee doelpunten, waarvan één in de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-0 winst). In de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen Feyenoord had Tiendalli een minder prettige middag. Zijn ploeg won (3-1), maar Tiendalli kreeg rood wegens het neerhalen van een doorgebroken tegenstander. Het grootste succes uit zijn nog prille loopbaan boekte Tiendalli enkele maanden geleden, toen hij met Jong Oranje beslag legde op de Europese titel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen