Broers Koeman bij Oranje: "Wens van onze moeder is uitgekomen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 januari 2023 – De gebroeders Koeman staan sinds maandag aan het roer bij het Nederlands elftal. Ronald en Erwin gaan als bondscoach en assistent aan de slag, laatstgenoemde is aardig nuchter onder de situatie. "Ik ga Ronald begeleiden en helpen om het Nederlandse elftal te laten winnen. Dat is mijn beroep", zei hij tegen de NOS.

Broers Koeman bij Oranje: "Wens van onze moeder is uitgekomen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Maar het is zeker een speciale samenstelling. Het is namelijk een langgekoesterde wens van moeder Koeman. "Die heeft altijd tegen ons gezegd: 'Het zou zo geweldig zijn als jullie met zijn tweeën het Nederlands elftal gaan doen.' Nou, die wens is uitgekomen", aldus de oudste broer van de twee. De gebroeders zijn begonnen aan de opmaat van het EK 2024, waar iets heel moois kan gebeuren.

Gewonnen EK
In 1988 won Oranje het EK met de twee gebroeders Koeman in de gelederen. Erwin wil zich nog niet rijk rekenen, want er komt eerst nog een pittige EK-kwalificatie aan. "Je moet niet op de zaken vooruit gaan lopen. Maar het zou wel heel speciaal zijn", vertelt hij. Maar voor het EK staat de finaleronde van de Nations League - de Final Four - voor de deur. "Daar gaan we spelen om te winnen, zo simpel is het", zegt Erwin, zo nuchter als hij is. 

Lees ook: De loting van de Final Four, wat kan Ronald Koeman verwachten?

De twee kennen elkaar los van de familiefeestjes en verjaardagen ook al van de werkvloer. Bij Southampton en Everton was Erwin de assistent-trainer van Ronald. "Qua karakter zitten wij niet op één lijn. Ik sta erom bekend dat ik heel makkelijk met mensen om kan gaan en ik denk dat dat ook wel zo is", vertelt de assistent-trainer. Morgen wordt er geloot voor de finaleronde van de Nations League en in maart barst de EK-kwalificatie los. "Ik heb alle wedstrijden van Frankrijk op het WK in Qatar gezien. We kunnen aan de bak! Mooie uitdaging", concludeert Erwin.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd