Dolend FC Groningen doet wat Ajax van plan zou zijn

24 januari 2023, 13:21

FC Groningen heeft zich verzekerd van de diensten van Gert Peter de Gunst. De 54-jarige oefenmeester voegt zich als assistent-trainer bij de technische staf van Dennis van de Ree. Groningen verkeert in degradatienood en doet er alles aan om tijdens de tweede seizoenshelft in de Eredivisie te blijven.

De Gunst was jarenlang werkzaam bij PEC Zwolle en stond meest recent voor de groep van IJsselmeervogels. "Wij zijn heel blij met zijn komst, want met Gert Peter hebben wij een trainer kunnen vinden die heel veel ervaring heeft in de rol van assistent-trainer en van wie wij denken dat hij – in aanvulling op de overige stafleden – ons heel goed kan helpen in het restant van dit seizoen. Wij wensen hem en de volledige technische staf heel veel succes", aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Lees ook: 'Schreuder mag na crisisoverleg blijven

Groningen staat momenteel op de vijftiende plaats en blijft enkel op doelsaldo uit de degradatiezone. Aanstaande donderdag (18.45 uur) wacht een cruciaal duel met mede-laagvlieger SC Cambuur, dat op bezoek komt in De Euroborg. Naast Groningen wil ook het dolende Ajax een nieuwe assistent toevoegen aan de staf. Dat bleek volgens De Telegraaf uit een crisisoverleg bij de Amsterdammers. Alfred Schreuder mag voorlopig gewoon aanblijven in de Johan Cruijff ArenA, waar veel kritiek is op de staf.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles

De KNVB heeft dinsdag bekend gemaakt dat RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles op woensdag 1 februari aan de bak moeten. Zij zagen hun onderlinge duel afgelopen zaterdag afgelast worden vanwege hevige sneeuwval in Waalwijk. Daardoor was het speelveld van het Mandemakers Stadion niet bespeelbaar. Op woensdag 1 februari zal er om 20.00 uur worden afgetrapt door de huidige nummers twaalf en tien van de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen is echter slechts een puntje in het voordeel van Go Ahead.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen