Welk land treft Oranje in de Final Four van de Nations League?

25 januari 2023, 07:00   Bijgewerkt: 24 januari 2023, 23:14

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 25 januari.

Nieuws

Loting Nations League (11.00 uur)

Het teleurstellende WK van Oranje ligt alweer een tijdje achter ons en dat betekent dat we ons kunnen richten op het tijdperk van Ronald Koeman. Vandaag wordt bekend wie Oranje treft in de Final Four van de Nations League, die van woensdag 14 juni en zondag 18 juni wordt afgewerkt in Nederland. Naast Oranje azen ook Spanje, Kroatië en Italië op de bokaal. Tijdens de loting zal duidelijk zien wie Oranje tegenkomt in de halve finale. De wedstrijden worden afgewerkt in De Kuip (Rotterdam) en De Grolsch Veste (Enschede).

Lees ook: De loting van de Final Four

Wedstrijden

Go Ahead Eagles - AZ (18.45 uur)

De grootste uitdager van Feyenoord is op dit moment het verrassende AZ. De Alkmaarders staan op twee punten van de koploper en ruiken bloed. Dan mogen er zeker geen punten worden gemorst in Deventer, de thuishaven van Go Ahead Eagles. Daar moet AZ het wel doen zonder Dani de Wit en Sam Beukema, die beiden geblesseerd zijn. AZ kan de druk met een overwinning opvoeren, aangezien Feyenoord later op de avond pas in actie komt tegen NEC. PSV, FC Twente en Ajax zitten echter ook nog op het vinkentouw en hopen dat AZ knoeit.

Vitesse - FC Twente (18.45 uur)

Waarom kunnen wij niet tot het einde meedoen voor de titel? Dat is de gedachte in Enschede, waar FC Twente een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug heeft. De ploeg van Ron Jans staat staat vierde met vier punten minder dat lijstaanvoerder Feyenoord. Aanstaande zondag komen de Rotterdammers op bezoek in De Grolsch Veste, maar eerst wacht voor Twente een uitwedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers doen het onder leiding van trainer Phillip Cocu steeds beter en willen de punten dolgraag in GelreDome houden.

Feyenoord - NEC Nijmegen (21.00 uur)

De rust is na de beladen Klassieker weer even terug in De Kuip, maar zeker niet voor lang. De Eredivisie is precies halverwegen Feyenoord is nog altijd de trotse koploper. Dat wil de ploeg van trainer Arne Slot graag zo houden tegen NEC, de koning van de gelijke spelen. De Nijmegenaren speelden liefst tien keer gelijk en bezetten de negende plek van de ranglijst. Rogier Meijer zal met zijn manschappen ook in Rotterdam-Zuid hopen op een stuntje. Feyenoord weet dat puntenverlies erg duur kan zijn in de titelstrijd.

Nottingham Forest - Manchester United (21.00 uur)

Erik ten Hag jaagt met Manchester United op zijn eerste hoofdprijs in Engeland. De manager is met The Red Devils doorgedrongen tot de halve finales van de Carabao Cup en treft daarin Nottingham Forest. Tijdens de eerste van twee ontmoetingen zal Ten Hag meteen een tik uit willen delen aan de promovendus. Wout Weghorst heeft ook een doel tijdens het bezoekje aan The City Ground. De spits speelde al twee wedstrijden voor zijn nieuwe werkgever. Daarin wist hij echter nog niet te scoren en United slaagde er twee keer niet in om te winnen.

Voetbal op tv

11.00 uur loting Nations League, Ziggo Sport - live verslag van de Final Four van de Nations League

18.30 uur Mainz - Borussia Dortmund, Viaplay - live verslag van deze wedstrijd in de Bundesliga

18.45 uur Vitesse - FC Twente, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Eredivisie

18.45 uur Go Ahead Eagles - AZ, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Eredivisie

20.00 uur Fortuna Sittard - sc Heerenveen, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Eredivisie

20.30 uur FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach, Viaplay - live verslag van deze wedstrijd in de Bundesliga

20.30 uur Bayer Leverkusen - Bochum, Viaplay - live verslag van deze wedstrijd in de Bundesliga

20.30 uur Freiburg - Eintracht Frankfurt, Viaplay - live verslag van deze wedstrijd in de Bundesliga

20.30 uur Werder Bremen - Union Berlin, Viaplay - live verslag van deze wedstrijd in de Bundesliga

21.00 uur Feyenoord - NEC Nijmegen, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Eredivisie

21.00 uur FC Utrecht - Excelsior, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de Eredivisie

21.00 uur FC Barcelona - Real Sociedad, Ziggo Sport - live verslag van deze wedstrijd in de Copa del Rey

21.00 uur Nottingham Forest - Manchester United, Viaplay - live verslag van deze wedstrijd in de Carabao Cup

22.00 uur Osasuna - Sevilla, Ziggo Sport - live verslag van deze wedstrijd in de Copa del Rey

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen