Alleen Barcelona verdedigt beter dan Lars Unnerstall en co

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 januari 2023 – Geen enkele club in de Eredivisie incasseerde dit seizoen minder tegendoelpunten dan FC Twente. Mede dankzij doelman Lars Unnerstall en zijn defensie kregen de Tukkers pas negen goals om de oren. Slechts één club uit de zeven beste Europese competities doet dit beter. Voetbal International nam de 'Twentse muur' onder de loep en zag dat alleen FC Barcelona nog minder doelpunten weggeeft dan Twente.

Alleen Barcelona verdedigt beter dan Lars Unnerstall en co

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen heeft in competitieverband nog maar zes keer hoeven vissen dit seizoen. Daarmee staan de Catalanen niet alleen bovenaan in LaLiga, maar ook in het klassement met clubs met de minste tegengoals. Twente hijgt de Spaanse topclub nadrukkelijk in de nek. Samen met Red Bull Salzburg deelt de club uit Enschede de tweede plaats. Beide ploegen kregen slechts negen tegentreffers.

Als we verder kijken in de lijst zien we dat Premier League-verrassing Newcastle United, FC Porto en Sturm Graz volgen met elf tegendoelpunten. In de Eredivisie staat Twente vanzelfsprekend aan kop in datzelfde klassement. Feyenoord incasseerde zes tegentreffers meer, terwijl Sparta Rotterdam en sc Heerenveen zeven keer vaker mochten vissen.

Uitblinker Unnerstall
De statistiek onderstreept nog de topprestaties van Twente dit seizoen. VI zoomde nog dieper in op de defensieve kwaliteiten van de Tukkers en zag dat de achterhoede liefst 29 procent van de vijandelijke schoten blokt. Daarnaast heeft Lars Unnerstall een indrukwekkend reddingpercentage van 82 procent. Alleen Sparta-goalie Nick Olij blijft de Duitse keeper nipt voor. 

  • Topclub Adv

    Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd