Foto: Chelsea presenteert Boulahrouz

22 augustus 2006, 18:07

{image[246309][right-half][]}Khalid Boulahrouz heeft dinsdag uit handen van Jose Mourinho zijn eerste Chelsea-shirt gekregen. De 24-jarige Kannibaal heeft rugnummer negen toegekregen gekregen, een nummer dat normaal gesproken vooral spitsen dragen. Boulahrouz tekende eerder deze week een contract bij Chelsea, dat hem voor zo'n dertien miljoen euro overneemt van Hamburger SV. De Duitse ploeg nam de stoere verdediger op haar beurt twee jaar geleden over van RKC Waalwijk, waar Boulahrouz debuteerde in het betaald voetbal.

"Het is niet zijn favoriete nummer, maar de meeste nummers waren al bezet", legde Mourinho uit. "Maar ik reken er niet op dat hij veel zal scoren. Ik ben blij dat hij voor ons komt voetballen, want hij is het soort speler dat ik bewonder. Hij kan op meerdere posities uit de voeten en met een kleine selectie als bij Chelsea is dat cruciaal." Mourinho wil Boulahrouz woensdag in de wedstrijd tegen Middlesbrough al laten debuteren.

Boulahrouz liet bij zijn presentatie duidelijk weten wat er van hem kan worden verwacht. "Mijn filosofie voor voetbal is simpel. Ik ga het veld op om te winnen. Ik ben een verdediger, dus mijn taak is het afstoppen van de spits. Ik probeer dat op een eerlijke manier te doen. Ik schop niemand het ziekenhuis in en plant ook mijn elleboog niet in het gezicht. Ik hou daar niet van en heb het ook niet nodig. Ik zag in een krant de bijnaam Khalid de Kanibaal, maar dat is geloof ik een beetje overdreven. Maar ik ben blij dat ik de kans krijg mijn kwaliteiten op het hoogste niveau te laten zien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen