FIFA grijpt hard in en schorst vier spelers Uruguay na misdragingen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 januari 2023 – Een aantal internationals van Uruguay zijn hard gestraft voor een aantal incidenten die plaatsvonden na de uitschakeling op het WK in Qatar. De Uruguayanen werden uitgeschakeld doordat Zuid-Korea van Portugal won, waarna een aantal spelers zich misdroegen.

FIFA grijpt hard in en schorst vier spelers Uruguay na misdragingen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat het na afloop van het gewonnen duel tegen Ghana uit de hand liep had alles te maken met het feit dat Uruguay bij één doelpunt meer wél was doorgegaan naar de volgende ronde. Het Zuid-Amerikaanse land dacht ik de slotfase recht te hebben op een strafschop, maar die kwam er niet. Na die teleurstelling konden een aantal spelers van Uruguay zich niet beheersen.

Zo duwde Valencia-spits Edinson Cavani een VAR-scherm omver, waar hij een schorsing van één duel voor heeft ontvangen. Hetzelfde geldt voor centrale verdediger Diego Godin, die een wedstrijd vanaf de kant moet toekijken. José María Giménez en Fernando Muslera zijn echhter nog zwaarder gestraft. Het tweetal moet maar liefst vier wedstrijden toekijken.

Bij een schorsing blijft het niet voor de vier spelers, want ze moeten ook nog een boete betalen voor de misdragingen tijdens het WK in Qatar. Daarnaast krijgt ook de Uruguayaanse voetbalbond een boete. Zij moeten vijftigduizend euro betalen aan de FIFA.

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd