Geruchten rond Cillessen ontkend: "Absoluut niet de reden geweest"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 januari 2023 – Frans Hoek ontkent dat Jasper Cillessen buiten de WK-selectie van het Nederlands elftal is gelaten omdat er werd gevreesd dat de de 33-jarige doelman zou gaan muiten als hij niet zou worden aangewezen als eerste keuze onder de lat. Dat Andries Noppert, Remko Pasveer en Justin Bijlow de voorkeur kregen boven Cillessen, had volgens de voormalig keeperstrainer van Oranje te maken met vorm.

Geruchten rond Cillessen ontkend: "Absoluut niet de reden geweest"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Nee, dat speelde heel veel, maar dat is absoluut niet de reden geweest", zegt Hoek bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie over de geruchten dat Cillessen niet goed zou kunnen omgaan met een reserverol. "De nummers één, twee en drie waren op dat moment ook nog niet bekend, dus dat is niet de reden geweest", benadrukt de 66-jarige Hoek, die onder Louis van Gaal de keeperstrainer van het Nederlands elftal was.

Volgens Hoek was Cillessen minder in vorm dan Noppert, Pasveer en Bijlow in aanloop naar de bekendmaking van de WK-selectie. "Hij begon geweldig bij NEC, echt een verademing. Maar om een goed oordeel te kunnen vellen, moet je hem elke wedstrijd aan het werk zien. En ik zie de keepers elke week. Aanvankelijk zouden er ook vier in plaats van drie keepers meegaan, maar Memphis kwam terug van een blessure waardoor er eentje afviel. Of het om kwaliteit gaat? Nee, maar kijk maar eens de vijf wedstrijden van Jasper voor de WK-selectie werd bekendgemaakt terug. En er speelde ook een aantal dingen rond hem."

Daarmee doelt Hoek op het feit dat in november bekend werd dat Cillessen in de tijd dat hij in Spanje was een korte relatie heeft gehad en daaruit een kind is geboren. Met de moeder van het kind had Cillessen naar verluidt onenigheid over de alimentatie. "Dat zou een oorzaak kunnen zijn, maar er zijn allerlei omstandigheden waardoor je keuzes maakt", aldus Hoek, die per FaceTime Cillessen het slechte nieuws bracht. "Ik heb hem dus in de ogen aangekeken en aangegeven wat de reden was. Dat is het enige wat je kunt doen. Dat betekent niet dat het een onduidelijk verhaal is, maar je kunt het er niet mee eens zijn."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd