Excelsior-aanvaller Driouech voelt zich schuldig na verlies tegen Ajax

29 januari 2023, 19:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax maakte met een 1-4 overwinning op Excelsior een einde aan een belabberde reeks, maar het had ook heel anders kunnen lopen voor de Amsterdammers. In de eerste helft toonde Excelsior zich minstens gelijkwaardig aan de ploeg van interim-trainer John Heitinga. Sterker nog, de thuisploeg kreeg via Couhaib Driouech een aantal grote mogelijkheden. Maar de aanvaller had zijn vizier niet op scherp staan.

Ajax nam donderdagavond na de zeperd tegen FC Volendam afscheid van Alfred Schreuder en hoopte op bezoek bij Excelsior op een nieuwe, frisse start. Die kwam er, maar van harte ging het zeker niet. Vooral in de eerste helft bleek Ajax nog altijd zeer kwetsbaar in de omschakeling. Excelsior weigerde daar echter van te profiteren. Driouech was met zijn snelheid een ware plaag voor de Amsterdamse defensie, maar de aanvaller faalde telkens in de afwerking. "Ik heb wel een vermoeden", reageerde hij na afloop bij de NOS op de vraag waarom hij voor de camera moest verschijnen.

"Ik had drie goede kansen, maar niet gescoord", zei de aanvaller. "Ik denk dat we drie grote kansen hadden in de eerste helft en die moet je gewoon benutten. Helaas heb ik ze niet benut en dat is wel mijn verantwoordelijkheid. Ja, dat voel ik zeker zo. Als wij in de eerste helft twee keer scoren is het echt een heel andere wedstrijd. Dan moet Ajax komen en kunnen wij verdedigen. Maar ik heb helaas niet gescoord." Driouech verzorgde nog wel de assist voor de Rotterdamse gelijkmaker. "Maar ik moest gewoon scoren."

Driouech ging daarom met een 'rotgevoel' naar huis. "Ik vond dat we er meer uit konden halen. Helaas konden we dat vandaag niet opbrengen", besloot de aanvaller. Door de nederlaag tegen Ajax blijft Excelsior steken op negentien punten. Dat zijn er vier meer dan nummer zestien FC Emmen. Volgende week zaterdag krijgt Driouech een nieuwe kans om het doel te vinden. Dan krijgt Excelsior bezoek van RKC Waalwijk.

Lees ook: Berghuis lacht vraag journalist weg: "Dat mogen we niet zeggen"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen