Gaan de krankzinnige uitgaven van Chelsea zich uitbetalen?

4 februari 2023, 11:39

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 3 februari.

Specials

De zwakke kant van Slot? In topduels ontevreden over arbitrage

Arne Slot was afgelopen weekend boos dat Feyenoord geen strafschop kreeg in de wedstrijd tegen FC Twente. De oefenmeester klaagt wel vaker over of bij de arbitrage, vorig seizoen vaak over een gebrek aan extra tijd, maar in topwedstrijden is hij in zijn periode als trainer van Feyenoord opmerkelijk kritisch. In deze topduels liet de coach zich al nadrukkelijk horen na het duel. 

Wedstrijden

Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam (20.00 uur)

In Limburg trappen de nummers elf en zes van de Eredivisie het voetbalweekend in gang. De thuisploeg won afgelopen weekend het uitduel bij SC Cambuur na een tumultueuze wedstrijd waarin de VAR een absolute hoofdrol speelde. De ploeg van trainer Julio Velázquez kijkt voorzichtig naar het linkerrijtje, aangezien de achterstand op nummer negen RKC Waalwijk slechts drie punten bedraagt. Vandaag krijgt het met Sparta Rotterdam misschien wel de grootste verrassing van het huidige seizoen op bezoek. De Kasteelheren draaien prima mee in de subtop maar wisten de afgelopen twee duels met RKC (0-0) en NEC (1-1) niet in winst om te zetten. Bovendien raakte de club van trainer Maurice Steijn op de slotdag van de transferperiode de dit seizoen vaak uitblinkende middenvelder Sven Mijnans nog kwijt aan AZ. Weet Sparta zonder Mijnans de zesde plaats te verstevigen?

FC Augsburg - Bayer 04 Leverkusen (21.00 uur)

Het FC Augsburg van verdediger Jeffrey Gouweleeuw kan alle punten in de strijd tegen degradatie uit de Bundeslilga goed gebruiken. De Beierse club staat momenteel veertiende met achttien punten en heeft daarmee slechts twee punten meer dan VfL Bochum, dat onder Thomas Letsch op de zestiende plaats bivakkeert die het na het seizoen zou veroordelen tot de play-offs. Vanavond krijgt het bezoek van het Nederlands getinte Bayer Leverkusen dat het met een negende plaats ook niet denderend doet. Bij de bezoekers is Jeremie Frimpong dit seizoen doorgaans basisspeler onder trainer Xabi Alonso, die ook zeer regelmatig een beroep doet op Mitchel Bakker. Daley Sinkgraven en Timothy Fosu-Mensah zijn deze jaargang veroordeeld tot hoogstens een korte invalbeurt op z'n tijd. 

Chelsea - Fulham (21.00 uur)

In de winterse transferperiode, die afgelopen woensdag ten einde liep, zorgde Chelsea in Europa voor het meeste vuurwerk. Liefst 330 miljoen euro gaf de club van de Amerikaanse eigenaar Todd Boehly de afgelopen maand uit. Voor dat bedrag kwamen acht spelers over naar Londen, waarvan Enzo Fernández en Mykhailo Mudryk de duursten waren en Noni Madueke in Nederland het bekendst is. Vanavond hoopt Chelsea-trainer Graham Potter een beroep op zijn nieuwe sterren te kunnen doen als stadgenoot Fulham op bezoek komt op Stamford Bridge. Ondanks de honderden miljoenen die Chelsea dit seizoen al spendeerde staat het op de ranglijst voorlopig twee punten áchter de tegenstander van vanavond op de tiende plaats. Kenny Tete heeft doorgaans een basisplaats bij Fulham, maar zag op de slotdag van de transferperiode met Cedric Soares (Arsenal) een geduchte concurrent arriveren. 

Voetbal op tv

18.30 uur: SC Paderborn - Fortuna Düsseldorf, Viaplay - live verslag van het duel in de 2. Bundesliga

18.30 uur: SV Sandhausen - SV Darmstadt 98, Viaplay - live verslag van het duel in de 2. Bundesliga

20.00 uur: Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard, ESPN 2 - live verslag van het duel in de Eredivisie

20.30 uur: FC Augsburg - Bayer 04 Leverkusen, Viaplay - live verslag van het duel in de Bundesliga

21.00 uur: Athletic Bilbao - Cádiz FC, Ziggo Sport - live verslag van het duel in La Liga

21.00 uur: Chelsea - Fulham, Viaplay - live verslag van het duel in de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen