Deschamps 'respecteert' en 'begrijpt' opmerkelijke beslissing Varane

2 februari 2023, 16:47

Raphaël Varane zette totaal onverwachts een punt achter zijn interland-carrière. Bondscoach Didier Deschamps begrijpt de beslissing en heeft er respect voor. "Hij heeft het einde van zijn avontuur met het Franse nationale team bereikt", aldus de oefenmeester in een statement.

"Raphaël belde me een paar dagen geleden op om me uit te leggen dat hij een einde wilde maken aan zijn internationale carrière. Hij is een intelligente jongen, die weet hoe hij de tijd moet nemen om na te denken, de voor- en nadelen af te wegen alvorens te beslissen", schrijft Deschamps. "Ik heb een situatie meegemaakt die enigszins lijkt op de zijne, ik begrijp zijn argumenten en respecteer zijn beslissing. Ook al lijkt het misschien spijtig gezien alles wat hij heeft kunnen doen met de selectie tot aan het WK."

Basisplaats op WK

Varane speelde op het WK in Qatar nagenoeg elke minuut, op de openingswedstrijd na. Hij had nog naweeën van een blessure die hij had opgelopen bij zijn club Manchester United, maar was na het duel met Denemarken niet meer weg te denken uit het elftal. De verloren WK-finale is dus zijn laatste kunstje voor L'Equipe, waar hij in totaal 93 wedstrijden voor speelde.

"Ondanks dat onze wegen scheiden, wil ik zijn eerlijkheid en zijn inzet voor het blauwe shirt eren", aldus een tevreden Deschamps. Varane heeft Manchester United-trainer Erik ten Hag grotendeels overtuigd van zijn kwaliteiten. Met Harry Maguire en Victor Lindelöf heeft hij de concurrentiestrijd gewonnen in de United-defensie, waar Lisandro Martinez aan de linkerkant zijn basisplek heeft veroverd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen