Perez cynisch na interview Kökçü: "Heeft hij zijn record gevestigd?"

5 februari 2023, 16:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Orkun Kökçü tilt niet te zwaar aan zijn balverlies voorafgaand aan de 0-1 van PSV. De aanvoerder van Feyenoord stelde na afloop dat 'iedereen weleens balverlies lijdt', al merkte Kenneth Perez op dat Kökçü dat een stuk vaker doet dan andere spelers.

Kökçü kampte in de warming-up met wat fysieke klachten, maar stond toch aan de aftrap. "Gisteren (zaterdag, red.) tijdens het afwerken op de training had ik een beetje last van mijn bovenbeen. Dat voelde ik ook in de warming-up", vertelde de middenvelder bij ESPN. Of zijn balverlies bij de 0-1 daardoor komt? "Je voelt wel dat je niet vrijuit speelt. Dat probeer je te verzetten. De 0-1 begint bij balverlies van mij, waardoor zij konden counteren. Zij hebben twee goede counters gehad en twee keer een goal gemaakt."

Met dertig keer balverlies stak Kökçü erbovenuit in De Kuip. Jordan Teze (21) en Mats Wieffer (19) completeerden de top drie wat betreft momenten van balverlies. "Heeft hij zijn record gevestigd?", vroeg Perez zich meteen na het interview af. Het bleek een evenaring. "Dertig keer. Hij was niet best vandaag. Hij grossierde in balverlies. Wat betreft de eerste goal: balverlies lijd je altijd, zeker als je wat meer risico neemt dan anderen. Ze willen ook graag dat er wat van hem komt op het middenveld. Maar het ging hier om handelingssnelheid. Die moet hoog genoeg zijn, zodat je niet in die situatie komt."

Kökçü zag Feyenoord in de eerste helft worstelen met PSV. "Het was moeilijk om erdoorheen te spelen. Na de 0-1 creëerden we wel mogelijkheden, maar die benutten we niet. Het is goed om te zien dat jongens vanaf de bank belangrijk zijn. Dat geeft aan dat we een hecht en goed team zijn." Dat Feyenoord een punt pakte, was een opluchting. "Gezien het spelbeeld moesten we op z'n minst wel een gelijkspel eruit halen. Dat hebben we gedaan, maar het werd ons ook wel gemakkelijk gemaakt door hun rode kaart."

Om de video te bekijken, moet je de tweet openen. Klik daarvoor op de tekst in de tweet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen