Kökçü en Yilmaz reageren emotioneel op aardbeving Turkije

6 februari 2023, 13:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steeds meer Turkse voetballers en clubs hebben via sociale media hun steun uitgesproken voor de slachtoffers van de aardbeving in het zuidoosten van Turkije. Zondagnacht vond er een aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter plaats in Turkije en Syrië, waar naar schatting al 912 doden en duizenden gewonden bij zijn gevallen. 

Orkun Kökçü, 18-voudig international van Turkije, sprak via Twitter zijn steun uit. 'Beterschap, mijn dierbaar Turkije', schrijft de aanvoerder van Feyenoord. Alle wedstrijden die maandagavond in de Turkse competitie op het programma stonden zijn afgelast. 

Ook Fortuna Sittard-spits Burak Yilmaz heeft op Instagram van zich laten horen. "Moge God genade hebben met de mensen die zijn omgekomen bij de aardbeving, die in veel steden van ons land werd gevoeld. De gewonden wens ik een spoedig herstel toe. Vrede zij met onze natie", schrijft de Turkse spits. Verschillende politici hebben inmiddels aangekondigd hulp te zullen sturen naar het getroffen gebied. Ook Wopke Hoekstra, minister van Buitenlandse Zaken, heeft uitgesproken dat Nederland een reddingsteam richting Turkije zal sturen. 

Emotionele boodschap Demirel

Volkan Demirel, een bekende oud-doelman en huidig trainer van Hatayspor, dat in de buurt van het epicentrum van de aardbeving ligt, heeft ook van zich laten horen. Op twitter heeft de 63-voudig Turks international een emotionele boodschap achtergelaten, waarin hij oproept tot hulp voor alle betrokkenen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sterkte aan alle betrokkenen .

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

veel sterkte aan familie in turkijen . ik vint dat clubs in nederland hun turkse speelers vrij moeten geven om famlie in turkijen te helpen in turkyen . ik zou gelijk af riesen naar turkijen alks het mijn familie was nog maals veel sterkte in turkijen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen