Van der Sar noemt fout die Ajax in transferzomer heeft gemaakt

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 februari 2023 – Edwin van der Sar geeft toe dat de manier waarop Ajax is omgegaan met Lucas Ocampos niet de schoonheidsprijs verdient. De Argentijnse aanvaller werd afgelopen zomer na een heuse transfersoap overgenomen van Sevilla, kwam vervolgens nauwelijks aan spelen toe en keerde in de winter alweer terug naar zijn Spaanse werkgever.

Van der Sar noemt fout die Ajax in transferzomer heeft gemaakt

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ajax lijfde Ocampos op huurbasis in, maar het was eigenlijk de bedoeling dat de 28-jarige aanvaller definitief zou overkomen van Sevilla. De RvC stak daar een stokje voor, waarna met de nodige haast een huurdeal werd gesloten. Ocampos werd gehaald als opvolger van de naar Manchester United vertrokken Antony, maar Alfred Schreuder maakte nauwelijks gebruik van hem.

Lees ookVan der Sar legt uit waarom Schreuder meteen na wedstrijd werd ontslagen

Ocampos speelde uiteindelijk slechts 100 minuten in de Eredivisie. "We hadden van tevoren een compositie gemaakt van wat de kansen waren. Dat hebben we gedaan met de scouting. Het liefst bereiden we ons goed voor, dat er allemaal rapporten liggen en de speler vier, vijf, zes keer is bekeken door alle mensen. Daar is in de laatste week wat haast op gekomen en het is is niet verlopen volgens het juiste proces waar we normaal voor staan", aldus Van der Sar bij Rondo.

Ingreep RvC
Het was de bedoeling dat Ocampos veel zou spelen bij Ajaz zodat spelers zoals Francisco Conçeicao op de achtergrond konden worden klaargestoomd voor het grote werk, maar het pakte allemaal anders uit. Met de kennis van nu lijkt Ajax dankzij de RvC aan een miskoop te zijn ontsnapt. Dat de commissarissen zo veel macht hebben, vindt Van der Sar geen probleem. "Het is een onderdeel van de club, zo werkt het gewoon. De technische mensen willen iets en vragen dan aan de directie: kan dit? Is dit financieel mogelijk? Is dit een aanvulling? Misschien hebben we daar iets te snel overheen gekeken."

  • Topclub Adv

    Pak 50x of zelfs 100x je inzet als Nederland beide speelhelften wint tegen Gibraltar!

    Wint Nederland beide helften tegen Gibraltar? Dan kun je met één euro vijftig tot honderd euro bijschrijven.

  • Reacties

    Ajax

    gerelateerd