Van der Sar beantwoordt vraag over mogelijke terugkeer Blind

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 februari 2023 – Edwin van der Sar betreurt het dat Daley Blind door de achterdeur is vertrokken bij Ajax. De 32-jarige verdediger had volgens de algemeen directeur een clubicoon-waardig afscheid verdiend, maar trok in plaats daarvan op een lelijke manier de deur achter zich dicht.

Van der Sar beantwoordt vraag over mogelijke terugkeer Blind

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ajax maakt vlak voor de jaarwisseling het einde van de samenwerking met Blind wereldkundig. Een verstoorde relatie met toenmalig trainer Alfred Schreuder lag ten grondslag aan het besluit van de speler en club om over te gaan tot een ontbinding van het contract. "Daley is een fantastische jongen en heeft heel veel voor Ajax betekend. Hij had een goed afscheid moeten hebben, maar dat is niet gebeurd", aldus Van der Sar bij Rondo.

Lees ookVan der Sar noemt fout die Ajax in transferzomer heeft gemaakt

Wytse van der Goot vraagt zich af of de breuk voorkomen had kunnen worden. "Danny, zijn vader, die werkt hier, zei: waarom is Ajax niet met een fles wijn in een restaurant of een glas water op De Toekomst met hem om de tafel gegaan. Waarom hebben jullie niet geprobeerd het op te lossen?", legt de presentator Van der Sar voor. "Dat is absoluut een goed punt. Dat had je bij elkaar kunnen brengen. Of ik daar een rol in had moeten spelen? An sich eerst de technische mensen, maar als algemeen directeur ben ik uiteindelijk overal verantwoordelijk voor", reageert Van der Sar.

Blind tekende na zijn vertrek bij Ajax een contract bij Bayern München. De verbintenis loopt komende zomer af, waardoor de routinier in theorie over enkele maanden zou kunnen terugkeren in de Johan Cruijff ArenA. Met dat scenario houdt Van der Sar geen rekening. "Met de komst van Owen Wijndal hebben we voorgesorteerd op de leeftijd van Daley", zegt de oud-keeper, die ook wijst op de ontwikkeling van de zestienjarige Jorrel Hato. "In dat opzicht denk ik dat die boot gepasseerd is."

  • Topclub Adv

    Pak 50x of zelfs 100x je inzet als Nederland beide speelhelften wint tegen Gibraltar!

    Wint Nederland beide helften tegen Gibraltar? Dan kun je met één euro vijftig tot honderd euro bijschrijven.

  • Reacties

    Ajax

    gerelateerd