PSV wil wraak op Emmen in de Beker, Feyenoord ontvangt NEC

8 februari 2023, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 8 februari.

Wedstrijden

PSV - FC Emmen (18.45 uur)

PSV hoopt dit seizoen voor de tweede keer op rij de KNVB Beker te winnen. Dan moet de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij in de achtste finales wel af zien te rekenen met FC Emmen. In de comeptitie ging het onlangs nog mis voor de Eindhovenaren, die met 1-0 verloren van de laagvlieger uit Drenthe. In het bekertoernooi is een misstap meteen fataal en dat zal Van Nistelrooij zijn ploeg mee hebben gegeven. Er was na de topper tegen Feyenoord van afgelopen weekend goed nieuws voor PSV. Olivier Boscagli zit tegen Emmen namelijk weer bij de wedstrijdselectie.

Al Ahly - Real Madrid (20.00 uur)

In het Marokkaanse Rabat trapt Real Madrid het WK voor clubteams af met de halve finale tegen het Egyptische Al Ahly. De club uit Caïro rekende in de eerste ronde af met Auckland City uit Nieuw-Zeeland, dat met 3-0 werd verslagen. Vervolgens waren de Egyptenaren in de tweede ronde te sterk voor het Amerikaanse Seattle Sounders FC van voormalig Eredivisie-spelers Nicolas Lodeiro en Albert Rusnák, waardoor het nu tegen de regerend kampioen in de Europese Champions League mag uitkomen. Real won de competitie inmiddels vier keer, voor het laatst in 2018. Wegens blessures ontbreken Thibaut Courtois en Karim Benzema bij De Koninklijke, maar Al Ahly moet desondanks een horde zijn die te nemen is voor de ploeg van Carlo Ancelotti.

Feyenoord - NEC Nijmegen (21.00 uur)

Feyenoord is nog altijd de trotse koploper van de Eredivisie, al voelt het de hete adem van liefst vier achtervolgers in de nek. In Rotterdam-Zuid zullen veel fans de KNVB Beker daarom een stuk minder belangrijk vinden, maar daar zal trainer Arne Slot het niet mee eens zijn. Hij wil meedoen om alle prijzen en neemt de beker zeer serieus. De kans is wel groot dat Slot een aantal bankzitters in actie laat komen tegen NEC Nijmegen, dat graag wil stunten in De Kuip. De laatste drie competitiewedstrijden leverden voor NEC echter geen overwinningen meer op.

Manchester United - Leeds United (21.00 uur)

Erik ten Hag heeft het helemaal op de rit bij Manchester United en speelt binnenkort zijn eerste finale met The Red Devils. Toch zal Ten Hag stiekem het kampioenschap ook nog niet uit zijn hoofd hebben gezet. De achterstand is aanzienlijk, maar Arsenal en Manchester City hebben laten zien ook te kunnen morsen. United weet wel dat er in de strijd om de bovenste plekken punten meer mogen worden geknoeid. Dat is tegen laagvlieger Leeds United, dat manager Jesse Marsch maandag op straat zette, ook zeker niet nodig voor de manschappen van de Nederlandse coach.

Voetbal op tv

18.00 uur MTK Budapest - Ajax, Ziggo Sport - live verslag van deze wedstrijd in de UEFA Youth League

18.00 uur AZ - Eintracht Frankfurt, Ziggo Sport - live verslag van deze wedstrijd in de UEFA Youth League

18.45 uur PSV - FC Emmen, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de KNVB Beker

20.00 uur SV Spakenburg -  VV Katwijk, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de KNVB Beker

20.45 uur Sunderland - Fulham, Ziggo Sport - live verslag van deze wedstrijd in de FA Cup

20.45 uur VfL Bochum - Borussia Dortmund, Ziggo Sport - live verslag van deze wedstrijd in de DFB-Pokal

21.00 uur Feyenoord - NEC Nijmegen, ESPN - live verslag van deze wedstrijd in de KNVB Beker

21.00 uur Manchester United - Leeds United, Viaplay - live verslag van deze wedstrijd in de Premier League

Reacties

gentle
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Uiteraard zoals in vorige jaaaaaaaaren,speeld Feijenoord ALWEER een thuiswedstrijd. die warme balletjes toch.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daarom geven ze ook geen pingels voor zuivere handsballen ,geven corners weg,geven geen rood voor spelers die onze spelers slaan etcetc

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen