KNVB reageert op Feyenoord-fans die laatste trein misten: "Kunnen er niet zo veel aan doen"

9 februari 2023, 16:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het duel tussen Feyenoord en NEC kreeg voor sommige supporters een vervelend staartje woensdagavond. Door het starttijdstip van 21.00 uur en de verlenging plus strafschoppen, misten sommige Feyenoord-fans hun laatste trein om nog thuis te komen. Toch is de KNVB niet voornemens om het late tijdstip van bekerwedstrijden (21.00 uur) te veranderen.

"Het is vervelend als mensen moeite hebben om thuis te komen. Maar er zijn drie tijdslots voor bekerwedstrijden, zoals overeengekomen met de rechtenhouder. Die zijn van tevoren gecommuniceerd met clubs en gemeentes, die kunnen daar ook op inspelen", geeft een woordvoerder van de KNVB aan bij Voetbal International voor de problematiek van sommige Feyenoord-fans.

"Het aanvangstijdstip van 21.00 is inmiddels ook een courant tijdstip, zeker in Europees voetbal. Het is vervelend voor de mensen om wie het ging, maar we kunnen er niet zo veel aan doen", was de reactie op de fans, die niet meer thuis konden komen. "We snappen uiteraard dat dit voor veel supporters niet ideaal is. We hebben te maken met vele partijen zoals de KNVB, gemeente, zendgemachtigden en factoren zoals de verdeling alle wedstrijden binnen een speelronde. Dan kom je hier net als andere clubs helaas soms op uit."

Lees ook: Verzoek aan KNVB: "Mijn dochter miste het einde van Feyenoord - NEC"

Hoge prijzen bekertickets

Het was niet de enige commotie die er rondom de bekerwedstrijd was: eerder al ging het in Rotterdam over de torenhoge prijs die er betaald moest worden voor de tickets. De prijzen van Feyenoord lagen tussen de 31 en 66 euro voor de bekerpot, terwijl bij PSV het duurste kaartje voor twintig euro over de toonbank ging. Trainer Arne Slot baalde daar van, zei hij na afloop tijdens de persconferentie. "Ik vind het jammer dat we ervoor gekozen hebben om het stadion niet vol te krijgen", reageerde de coach.

Bij PSV zat het wel vol. "Misschien dat de seizoenkaarthouders daar wel toegang hadden?", vroeg de coach zich hardop af. "Uiteindelijk is iedereen blij. De supporter die betaald heeft, kreeg een mooie wedstrijd. De penningmeester omdat die wat geld heeft verdiend. En de trainer omdat we wonnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat ze eraan hadden kunnen doen is die wedstrijd ff wat eerder over de streep trekken! Anderzijds, als je kon blijven kreeg je wel waar voor je geld qua spanning.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon gelul van de knvb . Er zijn 2 clubs in nederland waar de fans uit heel het land komen . De rest hebben fans uit de regio,dus komen thuis Het gaat ook alleen om de wedstrijden die mogelijk een verlenging hebben . 12:05 is gewoon de laatste trein van uit rotterdam naar . Ik weet niet hoe dat zit in 020 maar hun ligging is centraler dus misschien wat gunstiger . Maar dan kun je als knvb /espn /gemeentes er niet voor zorgen dat je een betere indeling maakt ???. Mooie affiches als Az utrecht en ook twente ajax om 18:45 . En spakenburg katwijk en feyenoord nec de op voorhand mindere wedstrijden om 21:00. Waar je de thuis clubs met regionale fans lekker vroeg doet . Verder is europees een heel ander verhaal en heb je dus te maken met heel europa . Zijn dat vaak ook gewoon 90 min wedstrijden (groepsfase )

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen