Reactie Veerman bevalt Van Nistelrooij: "Dat is hoe het moet"

10 februari 2023, 14:03

Joey Veerman beleefde bij PSV een aantal 'lastige weken' toen hij zijn basisplaats verloor, maar knokte zich inmiddels terug in het elftal van Ruud van Nistelrooij. Zijn trainer is blij met de manier waarop de Volendammer de handschoen heeft opgepakt, zo vertelde hij vrijdag. Ook hoopt de oefenmeester dat zijn elftal, te beginnen met het thuisduel met FC Groningen van dit weekend, nu eindelijk eens een serie overwinningen neer gaat weten te zetten.

Tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag vertelde Van Nistelrooij dat hij toe wil werken naar een vaste basiself, maar noemde hij de terugkeer van Veerman in de basis als voorbeeld waarom dat niet altijd het geval kan zijn. "Nu is Joey weer terug en hij heeft goed gereageerd. Dat is hoe het moet, omdat een ander altijd klaarstaat om zijn kans weer te pakken."

Lees ook: Veerman spreekt over 'lastige weken' en zet streep door transfer

De resultaten van PSV zijn sinds de winsterstop op z'n minst 'wisselvallig' te noemen. Van de zeven competitiewedstrijden die de club na de hervatting van de Eredivisie speelde werden er slechts twee gewonnen. Tussentijds werd in de KNVB Beker wel afgerekend met Sparta Rotterdam en FC Emmen. Toch bekijkt Van Nistelrooij het positief. "Op dit moment doen we nog op alledrie de fronten mee en dat is precies wat ik in juni wilde." Daarbij is een overwinning op FC Groningen, dat zaterdag in Eindhoven de tegenstander is, wel essentieel beseft hij. "Dit is een must-win." 

Lees ook: Van Nistelrooij blij met winteraanwinst PSV: "Meteen rendement"

Met een overwinning op de nummer voorlaatst van de ranglijst hoopt Van Nistelrooij dat PSV nu eens een serie wedstrijden winnend kan gaan afsluiten. "Dit is altijd een fase van de competitie waarin dat hard nodig is", beaamt hij. Dat moet dan gaan gebeuren in de duels met FC Utrecht en FC Twente, die na de wedstrijd tegen de Groningers op het programma staan. Tussendoor speelt de club bovendien de tussenronde van de Europa League, waarin Sevilla de tegenstander is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen