'Meester van de eenvoud' Mijnans verbaast trainer bij koploper AZ

11 februari 2023, 10:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ pakte vrijdagavond - in ieder geval tijdelijk - de koppositie in de Eredivisie door overtuigend af te rekenen met Excelsior. Na de 5-0 zege in Alkmaar ging het vooral over winteraanwinst Sven Mijnans (22), die zich met twee doelpunten én een assist wist te onderscheiden. 

AZ-trainer Pascal Jansen verbaasde zich tegenover de camera's van ESPN over het feit dat Mijnans zich in korte tijd al op zijn gemak voelt in het elftal. De middenvelder kwam pas op de slotdag van de winterse transferperiode over van Sparta Rotterdam. "Ik zei ook tegen mijn collega's op kantoor dat het bijzonder is om te zien hoe hij zich heeft aangepast in zo'n korte tijd", aldus Jansen. 

Lees ook: AZ rekent in achttien minuten tijd af met Excelsior en is koploper

"Hij is een meester in het hanteren van de eenvoud", prees Jansen zijn winteraanwinst. "Van de logische en meest ritmische keuzes die je kan maken." Dat hij zijn spel nu al koppelt aan rendement stemt de oefenmeester zeer tevreden. "Ik ben er heel blij mee en het is ook mooi dat hij op het scorebord kwam met een assist en twee goals." 

Lopende tien

Mijnans zelf kon zich na de wedstrijd tegen Excelsior volledig vinden in de woorden van zijn trainer. "Het is heerlijk om in zo'n voetballend elftal te spelen", meldde hij. "Ik haal veel plezier uit dit soort spel, ik krijg er veel energie van. Mijn speelstijl past heel goed." De oud-Spartaan analyseert zijn eigen positie in het elftal: "Dit team heeft een lopende tien nodig. Ik denk dat ik die rol heel goed kan invullen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die Mijnans is een goede aankoop van AZ, hij wordt ook een Oranjeklant verwacht ik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen