FC Utrecht in zee met Ghanese verdediger

23 augustus 2006, 14:58

FC Utrecht heeft zich weten te versterken met Francis Dickoh. De Ghanese verdediger komt over van het Deense FC Nordsjaelland, waar hij nog een contract had tot januari 2007. Als de medische keuring zonder problemen verloopt, zet de 23-jarige verdediger aan het eind van de middag zijn handtekening onder een vierjarig contract bij de ploeg van trainer Foeke Booy (foto).

"Dickoh heeft lengte en is kopsterk", zegt Booy over zijn nieuw aanwinst. "Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring en is hij dus een speler, die er direct kan staan. Zo'n speler hadden we nodig", aldus de oefenmeester. 

Dickoh speelde vanaf 2003 bij FC Nordsjaelland, dat uitkomt in de hoogste afdeling in Denemarken. Voor die tijd kwam hij onder meer uit voor Farum BK, waarmee hij in 2002 promoveeerde naar het hoogste niveau. De verdediger heeft een Deense moeder en een Ghanese vader, waardoor hij over twee paspoorten beschikt en voor het Ghanese nationale elftal kan uitkomen.

Sinds het tragische overlijden van David di Tommaso was FC Utrecht op zoek naar een centrale verdediger. Dickoh kan zowel links als rechts in het centrum uit de voeten, waardoor trainer Booy alle kanten op kan. Zijn komst lijkt dan ook los te staan van het vertrek van rechtsback Dwight Tiendalli. Booy liet dinsdag al weten dat hij het vertrek van Tiendalli intern op wil proberen te vangen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen