Heitinga prijst zich gelukkig: "Er stond een geweldige keeper"

16 februari 2023, 22:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

John Heitinga zag tegen Union Berlin geen angstig, maar een voorzichtig Ajax spelen. De Amsterdammers konden geen vuist maken in de wedstrijd tegen de Duitsers en daarmee bleef het bij een 0-0 score. De ploeg kon geen schot op doel creëren tegen de gasten uit Berlijn en moet daardoor goed voor de dag komen in Berlijn.

Heitinga gaf na afloop op de persconferentie aan dat het moeilijk voetballen was tegen Union Berlin. "Het was een moeilijke wedstrijd tegen een stugge tegenstander. Je komt na zes seconden gelijk in een situatie waarin je een corner moet verdedigen. Dit moesten we vaker doen. Gelukkig stond er een geweldige keeper op de goal, die heeft er veel ballen uitgehaald", vertelt de trainer van Ajax.

De in Amsterdam opgeleide trainer zag Ajax wel vechten tegen de Duitsers. Dit leverde alleen geen schoten op doel op. Een aantal dingen ging niet goed. "We moeten meer lopen voor elkaar en vaker de diagonale bal geven en meer van kant wisselen. Ook moeten we vaker de diepte achter de laatste linie zoeken, ook al zijn de ruimtes klein."

Over een mogelijke angst in de ploeg wil Heitinga niet spreken. "We waren eerder voorzichtig, maar dat betekent natuurlijk niet dat je langzaam moet voetballen en laag op het veld moet staan. We waren te statisch." Ajax kon ook niet op doel schieten tegen Union Berlin, maar dat baarde de oefenmeester geen zorgen. "In de afgelopen wedstrijden hebben we veel kansen gehad en ook goals gemaakt. Als we in Berlijn beter voor de dag komen, ga ik ervan uit dat we daar wel op doel schieten."

Lees ook: Deze pijnlijke statistiek zegt alles over aanvallend onmachtig Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een armoe in amsterdam.Wza 🤣🤣🤣🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen